Cafe Słodziak zaprasza na kawę
Cukrem i Solą to koncept rozwijający sieć przyczep gastronomicznych z ciepłymi przekąskami. W menu są m.in.: zapiekanki, frytki belgijskie, frytki z batatów, ziemniaki zakręcone, churrosy, ale też kawy i lody.
– Chcieliśmy wykorzystać nasze doświadczenie właśnie w sprzedaży kawy i lodów, uruchamiając koncept stacjonarnych kawiarni – wyjaśnia Kamil Woźniak,franczyzodawca obu marek. – Naszym dostawcą jest Costa, więc klienci mogą być pewni, że czeka na nich naprawdę dobra kawa, przygotowywana w profesjonalnych ekspresach.
Oprócz kawy, goście Cafe Słodziak mogą też zamówić ciasta, lody, bubble tea. Franczyzodawca zapewnia, że biznes sprawdzi się już w małych, kilkutysięcznych miejscowościach. Jeśli chodzi o format, to do wyboru jest lokal stacjonarny i wyspa kawiarniana, przeznaczona takim miejscom jak np. galerie handlowe.
– Ale możemy też przygotować przyczepę gastronomiczną, jeżeli franczyzobiorca chciałby poprowadzić taki biznes sezonowo – dodaje Kamil Woźniak.
Ile na inwestycję?
Na stacjonarną kawiarnię potrzebny jest lokal o powierzchni min. 50 m2. Ale w niektórych lokalizacjach, jak np. dworce, można otworzyć też mniejszy, już 20-30-metrowy. Franczyzodawca szacuje inwestycję na 80-120 tys. zł.
– Wiele sprzętów franczyzobiorcy otrzymują od nas w użyczenie – informuje Kamil Woźniak. – Np. ciśnieniowy ekspres, młynek do kawy, zamrażarkę do lodów Mini Melts, które mamy w swojej ofercie.
W przypadku wyspy należy liczyć się z inwestycją rzędu 60-100 tys. zł. To koszt z wyposażeniem i ogródkiem. Przyczepa gastronomiczna będzie kosztować 102 tys. zł netto, ale można ja też wydzierżawić. Miesięczne opłaty franczyzowe to 500 zł plus 2,5 proc. od obrotu.
Franczyzobiorcy będą zatowarowywać się za pośrednictwem centrali. Wyjątkiem są ciasta.
– W każdym punkcie przewidujemy też uruchomienie tzw. kącika regionalnego, w którym można sprzedawać np. naleśniki czy gofry. To pozwoli urozmaicić asortyment – zachęca Kamil Woźniak.
Cafe Słodziak umożliwia również współpracę na zasadzie systemu partnerskiego.
– Jeśli ktoś już prowadzi punkt gastronomiczny, np. lodziarnię, może wstawić do niego kącik kawowy i dzięki temu mieć całoroczną ofertę dla klientów – mówi Kamil Woźniak.
W styczniu otwiera się trzeci punkt marki.
WIZYTÓWKA CAFE SŁODZIAK
Sieć franczyzowych kawiarni.
- liczba lokali: 2
- minimalna inwestycja: od 60 tys. zł
- opłaty miesięczne: 500 zł plus 2,5 proc. od obrotu
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
To już ostatnia okazja w tym roku, aby spotkać się z setką franczyzodawców pod jednym dachem! Przyjdź jeszcze dziś na Targi Franczyza do Pałacu Kultury i Nauki!
24-26 października w Pałacu Kultury i Nauki możesz poznać 100 sprawdzonych pomysłów na biznes we franczyzie. Przeczytaj relację z targów i przyjdź wybrać franczyzę dla siebie!
Od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki można poznać 100 najciekawszych franczyz w Polsce. Przyjdź i wybierz biznes dla siebie. Śledź relację z targów na żywo.
Już w czwartek zaczynają się jesienne Targi Franczyza! Przyjdź i wybierz biznes dla siebie! Franczyzodawcy czekają od 24 do 26 października w Pałacu Kultury i Nauki.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Jeśli marzysz o własnym biznesie, szukasz inspiracji lub chcesz dowiedzieć się więcej o franczyzie – teraz jest idealny moment, by działać!
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...