Czy biznes Burneika Burger się opłaca?
– Nie ma lipy – mówi. Zamiast stejków jest zmielony kawał mięsa i da się zarobić. Sprawdziliśmy!
W dzisiejszym odcinku programu "Firma" otwieramy burgerowy gastrobiznes. Rozmawiamy z Robertem Burneiką, właścicielem franczyzy Burneika Burger.
Robert Burneika, właściwie Robertas Burneika, znany jako Hardkorowy Koksu to litewski kulturysta, zawodnik MMA, współautor oraz bohater filmów zachęcających do trenowania kulturystyki. Przedsiębiorca posiadający swoją siłownię, sklep ze sprzętem sportowym i odżywkami oraz markę barów Burneika Burger.
Sprawdź, czy to dobry pomysł na biznes dla Ciebie!
Z programu "Firma" dowiesz się:
- Co lepsze: stejki czy burgery?
- Czy bar Burneika Burger się opłaca?
- Czy Robert Burneika sprzedaje franczyzę na siłownie i fitness czy tylko na bary z burgerami?
- Ile mięsa jest w Hardkorowym Burgerze??
- Ile jest modeli inwestycyjnych i ile wynosi opłata franczyzowa?
Pozostałe odcinki programu "Firma" są dostępne:
- w sekcji Firma na portalu Franchising.pl
- na naszym kanale na YouTube - zobacz inne odcinki i koniecznie zasubskrybuj 😎
Biznes z Hardkorowym Koksem
Zobacz nasz program o biznesie burgerowym z Robertem Burneiką. W programie Firma rozmawiamy z przedsiębiorcami, menedżerami franczyzy, omawiamy modele biznesowe i umowy franczyzowe znanych marek z różnych branż. Nasi dziennikarze zapytają o szczegóły prowadzenia firmy. Krok po kroku przeprowadzimy Cię przez zakładanie firmy na licencji. Chcesz się dowiedzieć ile trzeba zainwestować, jaka jest dochodowość biznesu oraz kiedy się zwraca? Studio prowadzą Anna Smolińska i Arkadiusz Słodkowski znani z portalu Franchising.pl i miesięcznika „Własny Biznes FRANCHISING”. Polecamy inne rozmowy o własnym biznesie na kanale FrachisingPL.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Restauracja z kuchnią gruzińską
/04.12.2025
W tym roku Chinkalnia otworzyła trzy restauracje w Polsce, a jeszcze w grudniu uruchomi lokal na śródziemnomorskiej wyspie.
Japońska kuchnia to nie tylko sushi. W lokalach Doskoi zjemy wiele tradycyjnych dań z Kraju Kwitnącej Wiśni, a przy okazji znajdziemy pomysł na biznes.
Sieć pizzerii Gruby Benek otworzyła nowy lokal na bydgoskich Jachcicach. Pierwszy dzień działalności przyniósł duże zainteresowanie klientów i jeden z najlepszych wyników otwarcia w historii marki.
KawoWiniarnia to nowy franczyzowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Czy ma szansę na sukces?
Sfinks Polska notuje wzrost rentowności w III kwartale 2025 r., mimo spadku przychodów jednostkowych. To efekt konsekwentnego przechodzenia na franczyzę.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Ekotrend zmienia rynek napojów
/01.12.2025
Rosnące zainteresowanie produktami w szklanych butelkach staje się jednym z kluczowych zjawisk kształtujących rynek napojów. W tych warunkach rozwija się również Unikat, który buduje franczyzę opartą na lokalnych dostawach.
W Polsce żyje około 14 milionów psów i kotów, a tylko połowa z nich jest karmiona gotową karmą. To tworzy duży, wciąż nienasycony rynek, z którego korzystają m.in. franczyzobiorcy Husse, rozwijający sprzedaż premium z dostawą do domu.
Mariusz Mietelski po latach pracy w gastronomii zdecydował się wejść we współpracę z siecią Żabka. Jak ocenia z perspektywy czasu swoją decyzję?
Wśród polskich inwestorów coraz wyraźniej rośnie zainteresowanie tzw. biznesami pasywnymi – modelami, które działają bez konieczności dużego zaangażowania właściciela.
Stworzyli glamping, czyli alternatywną formę wypoczynku zapewniającą bliski kontakt z przyrodą. Ilona Wrońska i Leszek Lichota zapewniają, że ich Forrest Glamp to idealne miejsce, aby nabrać dystansu i zapału do pracy.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali