Jak otworzyć restaurację McDonald’s?

Piątek
30.06.2023
Patrycja Niedźwiecki prowadzi z mężem już trzy restauracje pod złotymi łukami. Jak wygląda franczyza Maka „od kuchni”?
 

„Najważniejszą zaletą tego biznesu jest uporządkowana struktura i dobry zwrot z inwestycji” – twierdzi bohaterka naszego wywiadu. Czy wejście we franczyzę McDonald’s jest trudne? Dla wielu otwarcie własnej restauracji pod logo McDonald’s jest spełnieniem zawodowych marzeń. Patrycja Niedźwiecki wróciła ze Stanów Zjednoczonych, aby w Polsce budować własną firmę opartą na franczyzie. Wybrała złote łuki i udało się jej, więc w wywiadzie dla Franchising.pl dzieli się instrukcją na sukces.

W rozmowie Arkadiusz Słodkowski pyta franczyzobiorczynię McDonald’s:

  • Dlaczego wybrała akurat Maka, gdy na rynku polskim mamy ponad 1000 pomysłów na franczyzowy biznes?
  • Ile w Polsce jest jeszcze miejsca na nowe restauracje McDonald’s?
  • Jak wygląda proces rekrutacyjny dla kandydatów na partnerów Maka?
  • Ile trzeba mieć pieniędzy, aby zainwestować w restaurację McDonald’s?
  • Czy każdy dzień pracy właściciela franczyzowej restauracji jest taki sam, czy może wszystkie się różnią?
  • Czy to jest biznes trudny jak każdy, czy może marka McDonald’s robi za nas całą robotę?
  • Jak restauracje McDonald’s są zaangażowane w życie lokalnych społeczności?

Subskrybujcie kanał Franchising-PL z pomysłami na biznes. Zapraszamy!


Agnieszka Turska