Pralinka z tradycją

Od kiedy Chocoffee istnieje na rynku?
Tradycje firmy sięgają roku 1927, kiedy to mój dziadek Władysław Sikora zdał egzamin mistrzowski i otworzył swoją pierwszą piekarnię-cukiernię. Tradycje kontynuował jego syn Leon Sikora, który w Świdnicy przez ponad 40 lat prowadził własną cukiernię. Ja z kolei przejąłem biznes i przekształciłem go w roku 2005 w obecnie funkcjonującą czekoladziarnię. Dziś działamy pod szyldem Chocoffee Świdnicka Manufaktura Czekolady i jako Chocoffee tworzymy sieć kameralnych pijalni czekolady w całym kraju.
Co znajduje się w Państwa ofercie?
Możliwie prosta forma łączy się z najwyższą jakością produktów. Dotyczy to czekolady i czekoladek, które produkujemy, ale także kawy i innych wyrobów, które chcielibyśmy w przyszłości sprzedawać pod naszym logo. Staramy się też stworzyć choć jedną charakterystyczną pralinkę dla każdego lokalu. W Świdnicy jest to pralinka świdnicka, we Wrocławiu wrocławska, a w Poznaniu, będzie to może pralinka „Poznańskie koziołki”.
Jakie Chocoffee ma plany dotyczące rozwoju?
Myślimy o 5-7 otwarciach w roku 2008. Ile ich będzie – dziś trudno określić. Nasze punkty powstają najczęściej w dużych miastach. Z doświadczenia jednak wiemy, że czekoladziarnia w małym mieście bardzo dobrze się rozwija, łatwiej jej bowiem zaistnieć i wyróżnić się na tle innych lokali. Myślimy też o tym, by przekazać każdemu z franczyzobiorców część czekoladowej produkcji. Lokal, na którego zapleczu produkuje się czekoladę ma tę magiczną moc, której brak zwykłym kawiarenkom.
rozmawiał (mdk)
ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.
PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?
Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Solarium nie tylko dla opalenizny – coraz więcej klientów szuka w nim poprawy nastroju i zastrzyku witaminy D. Paradaise Studio Solarium rusza z franczyzą.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali