Presto w Łomży
- Cieszymy się, że zasięgiem obejmujemy coraz odleglejsze rejony Polski – mówi Izabella Borowska, dyrektor ds. rozwoju sieci Presto. – Łomża to jedno z większych miast województwa podlaskiego i mamy nadzieję, że wkrótce nasze lokale pojawią się w kolejnych miejscach tego regionu. Restauracja w Olkuszu będzie natomiast pierwszym lokalem sieci na południu kraju, skąd mamy coraz więcej zapytań od potencjalnych franczyzobiorców.
Wszystkie lokale Presto prowadzone są przez franczyzobiorców. W menu restauracji jest m.in. spaghetti bolognese i carbonara, lasagne, cannelloni, sałatka caprese oraz duży wybór pizzy.
- Nie brakuje też potraw bardziej wykwintnych np. carpaccio z polędwicy wołowej, zupy z owoców morza czy polędwicy w śmietanowym sosie z zielonym pieprzem – mówi Jolanta Ruszczyk, franczyzobiorczyni restauracji w Łomży.
Osoba, która chciałaby zostać franczyzobiorcą sieci Presto powinna posiadać minimum 140 tys. zł na remont i wyposażenie lokalu. Opłata wstępna jest ustalana indywidualnie i wynosi 12-16 tys. zł. W trakcie współpracy franczyzodawca pobiera opłatę bieżącą w wysokości 1-2 tys. zł miesięcznie oraz opłatę na fundusz marketingowy - 200 zł. Ponadto franczyzobiorca powinien dysponować lokalem o powierzchni minimum 110 m2.
Presto Pizzeria-Trattoria jest członkiem Polskiej Organizacji Franczyzodawców.
(smoli)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Przedsiębiorcy wygrywają z fiskusem walkę o zwrot VAT z tytułu stosowania 8 proc. zamiast 5 proc. stawki VAT przy sprzedaży dań na wynos.
Połączenie restauracji z produkcją piwa przyciąga klientów. Browar Korona postanowił to wykorzystać.
Niewinni Czarodzieje TrzyZero to biznes gastronomiczny, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Teraz marka szuka franczyzobiorców.
Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli o kolejnych.
– Nasza unikalność przyciąga klientów – mówi Orest Zahrodskyy, franchise manager Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję magazynu "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Jeśli marzysz o własnym biznesie, szukasz inspiracji lub chcesz dowiedzieć się więcej o franczyzie – teraz jest idealny moment, by działać!
La Mancha szuka partnerów szczególnie w Białymstoku i Szczecinie. Dlaczego to dobry moment na nawiązanie współpracy?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...