Magia lodów

Pierwsza lodziarnia Gelato Magia działa już w Galerii Bałtyckiej w Gdańsku. Jest to placówka własna, która będzie jednocześnie służyła jako wzorzec dla franczyzobiorców. W swoich planach rozwojowych firma stawia głównie na Polskę północną. Najbliższe otwarcie planowane jest w Gdyni, trwają również rozmowy z franczyzobiorcami w Szczecinie i Poznaniu.
- Gelato Magia działa na Polskim rynku od 2007 roku, ale sama marka ma włoskie korzenie i funkcjonuje na rynku już ponad 100 lat – mówi Agata Lazarek, prezes zarządu Damag. - Nasze lody produkujemy w tradycyjny sposób, korzystając z oryginalnych włoskich receptur.
Firma chce otwierać kolejne lodziarnie w centrach handlowych zlokalizowanych w dużych miastach. Franczyzobiorca może poszukać lokalu samodzielnie bądź zwrócić się do firmy z prośbą o pomoc w znalezieniu lokalizacji w danym regionie. Optymalna powierzchnia placówki to 80 m2. Opłata za przystąpienie do sieci i szkolenie franczyzobiorcy wynosi 12,5 tys. euro. Opłata licencyjna pobierana co miesiąc, to 5 proc. od obrotu netto. Opłata na fundusz marketingowy to 1 proc. obrotu netto., minimalna kwota inwestycji - 100 tys. euro.
W trakcie trwania współpracy franczyzobiorcy są zobowiązani kontraktem do nabywania lodów wyłącznie od centrali Gelato Magii, stosowania się bezwzględne do zasad i przepisów zawartych w podręcznikach operacyjnych oraz utrzymania lokalu zgodnie z wymaganiami marki.
(mak)

ZOBACZ W KATALOGU


























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.
Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Żabka nie zwalnia i już ma 10 tys. franczyzobiorców. Okrągłą liczbę zamyka franczyzobiorczyni z Gliwic.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali