Na wiosnę przybędzie naleśników

Obecnie w sieci Nasz Naleśnik działa 12 punktów, z których większość, bo aż 10, prowadzona jest przez franczyzobiorców. Firma ma też swoją placówkę w Cheltenham w Anglii. Już niebawem do sieci dołączą kolejne naleśnikarnie. Pierwsza, z sześciu nowych naleśnikarni, zostanie otwarta w lutym na warszawskim osiedlu Bemowo. Oprócz niej na przełomie marca i kwietnia w stolicy przybędą jeszcze dwa punkty Naszego Naleśnika. Nowe naleśnikarnie zostaną otwarte również we Włocławku, Szczecinie, Poznaniu, a na początku przyszłego roku do sieci dołączy naleśnikarnia w Radomiu.
- Od jakiegoś czasu nasza firma bardzo dynamicznie się rozwija. Na przestrzeni 2-3 miesięcy powstanie w całym kraju aż sześć nowych punktów, a to jeszcze nie koniec. Prowadzimy zaawansowane rozmowy z nowymi franczyzobiorcami, którzy są zainteresowani otworzeniem placówek Naszego Naleśnika w m.in. w Nowym Sączu i Wrocławiu - mówi Barbara Knap, menedżer ds. rozwoju sieci Nasz Naleśnik. - Zmiany zaszły też w menu Naszego Naleśnika. Pojawił się Express Nasz Naleśnik, danie serwowane głównie na wynos osobom spieszącym się. Niedługo swój debiut będzie miał też Pancake, podawany na słodko naleśnik amerykański. Oprócz tego klienci mogą wybierać spośród 79 różnych rodzajów naleśników.
Całkowite koszty otworzenia naleśnikarni Nasz Naleśnik wahają się w granicach 65-100 tys. zł, w zależności od wielkości i stanu lokalu. Opłata wstępna wynosi 15 tys. zł, a opłata miesięczna to 500 zł. Nasz Naleśnik przewiduje również opłaty na fundusz marketingowy w wysokości 1-2 proc. obrotu, ale będą one pobierane dopiero od momentu, gdy do sieci będzie należeć 15-20 punktów. Firma zapewnia pomoc w znalezieniu odpowiedniego lokalu oraz jego przystosowaniu do rozpoczęcia działalności i wyposażeniu. Lokal powinien mieć wielkość od 40 do 100 m2. Franczyzobiorca oraz jego pracownicy mają zapewnione bezpłatne szkolenie, które pozwoli sprawnie zarządzać prowadzoną naleśnikarnią. Nasz Naleśnik udostępnia także materiały reklamowe.
(mak)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.
PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?
Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.
Pizzerie są nadal chętnie otwieranym biznesem. Jakie marki franczyzowe działają w tym segmencie rynku?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Solarium nie tylko dla opalenizny – coraz więcej klientów szuka w nim poprawy nastroju i zastrzyku witaminy D. Paradaise Studio Solarium rusza z franczyzą.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali