Ruszył Green Way w Rzeszowie

Lokal zlokalizowany jest w centrum miasta, przy ulicy Grunwaldzkiej.
- Wiosna to dobry moment na otwieranie lokali gastronomicznych – mówi Jerzy Szkolnicki, prezes Green Way. - Kiedy nadchodzą ciepłe miesiące, ludzie chętniej przebywają poza domem i częściej jedzą na mieście. Zimowe miesiące wykorzystaliśmy na prowadzenie negocjacji z partnerami, a także na unowocześnienie wewnętrznej sieci informatycznej, która da możliwość szybkiej analizy danych z barów w całej Polsce.
Przyszli franczyzobiorcy Green Way'a powinni dysponować lokalem o powierzchni 100-150 m2. Zazwyczaj koszt jego remontu i wyposażenia to ok. 250-300 tys zł. Opłata wstępna w Green Way to 20 tys. zł, miesięczna opłata franczyzowa wynosi 4 proc. obrotów. Do tego dochodzi 1 proc. opłaty promocyjnej. Zwrotu całości poniesionych nakładów można oczekiwać po 3-4 latach prowadzenia restauracji.
- Działamy na szerokim rynku usług gastronomicznych, ale w bardzo wąskim i wyrazistym segmencie – mówi Jerzy Szkolnicki. - Wegetarianizm jest w naszej ocenie bardzo przyszłościowym kierunkiem. Tak wskazują dane z innych krajów o bardzo rozbudowanej ofercie gastronomicznej.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU

















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Marzysz o własnym biznesie? Nie zaczynaj od zera! Już 23-24 października na Targach Franczyza w Warszawie poznasz 100 sprawdzonych pomysłów na firmę – od McDonald’s i Żabki, po zupełnie nowe koncepty, które dopiero podbijają rynek.
Pasja do sportu i biznesowa kalkulacja sprawiły, że Mateusz Moj zrezygnował z niemieckiego kontraktu. Dziś rozwija franczyzę Fit+ w opolskich Większycach
– Duża konkurencja powoduje, że samodzielnym przedsiębiorcom coraz trudniej utrzymać się na rynku, działając w pojedynkę – mówi Wojciech Sypień, dyrektor franczyzy w Carrefour Polska.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Marzysz o własnym biznesie, ale obawiasz się ryzyka? Franczyza to sprawdzony sposób na dochodowy interes pod silną marką. Przyjdź 23-24 października na Targi Franczyza w Warszawie i poznaj najlepsze koncepty franczyzowe!
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali