Da Grasso przebija dwie setki
Najnowsze pizzerie otwarto w Gdyni, Końskich i w Ząbkach. W ciągu najbliższych dwóch miesięcy sieć ma rozszerzyć się o kolejne 7 lokali, m.in. w: Zakopanem, Jarosławiu, Leżajsku, Częstochowie, Piotrkowie Trybunalskim i Raciborzu.
- Szybki rozwój sieci Da Grasso to dowód na to, że dobrze znamy naszych klientów. Nowe lokale oferują bardziej nowoczesny i wysmakowany wystrój wnętrz. Jesteśmy dumni z obecności w prawie 140 polskich miastach – mówi Magdalena Piróg, wiceprezes Da Grasso.
Pierwsza firmowa pizzeria powstała w Łodzi pod koniec lat 90. Zieleń kontrastująca z ognistą czerwienią, to początek marki Da Grasso, która w kolejnych latach zaistniała już jako sieć franczyzowa, skupiająca pizzerie i restauracje na terenie całego kraju. Obecnie Da Grasso to 10 restauracji, 167 pizzerii, 21 pizzerii premium oraz 2 pizzerie Da Grasso Express. Na początku tego roku miała zostać przejęta przez gastronomiczną spółkę Sfinks, jednak termin akwizycji został przesunięty na koniec lipca.
Mistrzostwa świata w piłce nożnej to dobry okres dla gastronomii. Z badań firmy ABC Rynek i Opinia wynika, że podczas mistrzostw Europy w 2004 roku tylko co dwudziesty kibic oglądał mecze poza domem. Tegoroczny Mundial wyciągnął do restauracji i pubów już co 11 fana futbolu. Zespół badawczy firmy ABC Rynek i Opinia wskazuje na wzrostowy trend, który może dodatkowo pozwolić zarobić restauratorom przy okazji EURO 2012. W turnieju na pewno zagra polska reprezentacja, a to spotęguje emocje.
(gum)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Końcówka roku obfituje w nowe otwarcia w wielu sieciach franczyzowych. Przegląd tygodnia 9-16 grudnia.
Da Grasso to największa franczyzowa sieć pizzerii w Polsce. Obecnie działa blisko 190 pizzerii, a już wkrótce dołączą kolejne lokalizacje.
Da Grasso rozpycha się w stolicy, Empik świętuje 75-lecie, a właściciel Circle K zdradza swoje plany. Przegląd tygodnia 21-28 października.
Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...