Marzena Krupińska, rzecznik prasowy Multifood STP
Poniedziałek
12.07.2010
O koncepcie i planach rozwoju kolejnej gastronomicznej sieci franczyzowej opowiada Marzena Krupińska, rzecznik prasowy Multifood STP.
 

W jakim kierunku będzie w najbliższym czasie zmierzał rynek gastronomiczny?
Rynek jest obecnie ustabilizowany – większość graczy to jego stali uczestnicy, którzy cieszą się w miarę ugruntowaną pozycją. Nic więc dziwnego, że aby móc na nim zaistnieć, niezwykle istotne jest odnalezienie niszy i dobry pomysł na jej zagospodarowanie. Ogromne możliwości w biznesie gastronomicznym stwarza również uruchomienie działalności na zasadzie franczyzy. Rozwiązanie takie zdecydowanie minimalizuje ryzyko porażki, przy relatywnie szybszym zwrocie z inwestycji. W Polsce franczyza nadal zdobywa popularność, jednak wszystko wskazuje na to, że niebawem może być równie popularna jak w USA.

Dlaczego przyszli franczyzobiorcy mieliby wybrać właśnie państwa koncept biznesowy i to od sieci Multifood kupić licencję?
Zainteresowanie wrocławskimi lokalami przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Postanowiliśmy więc pójść o krok dalej i stworzyć ogólnopolską sieć restauracji STP. Liczymy na to, że na fali rosnącej popularności franczyzy w Polsce odniosą one porównywalny do wrocławskiego sukces. Obecnie poszukujemy partnerów i nowych lokali. Stale prowadzimy też rozmowy z potencjalnymi franczyzobiorcami, czego efektem jest otwarcie kolejnego punktu.

rozmawiała (agaka)


POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022