Nisza potrzebna w gastronomii

W jakim kierunku będzie w najbliższym czasie zmierzał rynek gastronomiczny?
Rynek jest obecnie ustabilizowany – większość graczy to jego stali uczestnicy, którzy cieszą się w miarę ugruntowaną pozycją. Nic więc dziwnego, że aby móc na nim zaistnieć, niezwykle istotne jest odnalezienie niszy i dobry pomysł na jej zagospodarowanie. Ogromne możliwości w biznesie gastronomicznym stwarza również uruchomienie działalności na zasadzie franczyzy. Rozwiązanie takie zdecydowanie minimalizuje ryzyko porażki, przy relatywnie szybszym zwrocie z inwestycji. W Polsce franczyza nadal zdobywa popularność, jednak wszystko wskazuje na to, że niebawem może być równie popularna jak w USA.
Dlaczego przyszli franczyzobiorcy mieliby wybrać właśnie państwa koncept biznesowy i to od sieci Multifood kupić licencję?
Zainteresowanie wrocławskimi lokalami przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Postanowiliśmy więc pójść o krok dalej i stworzyć ogólnopolską sieć restauracji STP. Liczymy na to, że na fali rosnącej popularności franczyzy w Polsce odniosą one porównywalny do wrocławskiego sukces. Obecnie poszukujemy partnerów i nowych lokali. Stale prowadzimy też rozmowy z potencjalnymi franczyzobiorcami, czego efektem jest otwarcie kolejnego punktu.
rozmawiała (agaka)
ZOBACZ W KATALOGU















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Gastronomia to jedna z najliczniej reprezentowanych we franczyzie branż. Dlatego na Targach Franczyza nie może zabraknąć konceptów gastronomicznych.
Chcesz otworzyć własny biznes, ale nie wiesz, od czego zacząć? Sięgnij po nowy numer magazynu "Własny Biznes FRANCHISING", piszemy o najlepszych franczyzach 2025, nowych trendach i realnych doświadczeniach przedsiębiorców.
Stworzyli glamping, czyli alternatywną formę wypoczynku zapewniającą bliski kontakt z przyrodą. Ilona Wrońska i Leszek Lichota zapewniają, że ich Forrest Glamp to idealne miejsce, aby nabrać dystansu i zapału do pracy.
W strukturach Żabki działa obecnie ok. 1 tys. franczyzobiorców z zagranicy, z czego ponad 90 proc. stanowią obywatele Ukrainy.
Masz lokal i głowę do biznesu? Drogerie Natura dadzą Ci resztę: silną markę, pełne zatowarowanie i wsparcie, dzięki któremu możesz zarabiać od pierwszego dnia.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali