Wystarczy trochę mleka, mąki i szczypta soli - oto przepis na ciasto do naleśników. Najważniejsze jest jednak smażenie. Naleśnik powinien być chrupiący na brzegach a jednocześnie delikatny w środku. Najlepiej o tym wiedzą kucharze z naleśnikarni takich jak Naleśniki Jak Smok.
Obecnie pod szyldem sieci Naleśniki Jak Smok działa 8 restauracji, w czym 6 na zasadznie franczyzy. Do końca roku planowane są otwarcia nowych lokali w Ełku, Bydgodzczy oraz w Norymbergii. Co do tego ostatniego klamka jeszcze nie zapadła, ale rozmowy zbiżają się już ku końcowi. Sieć rozwija się nie tylko pod względem placówek. Naleśniki Jak Smok ostatnio wzbogaciły swoją ofertę o ręcznie robione pierogi. Poza poplarnymi i lubianymi smakami, można skosztowaść całkiem nowych kompozycji takich jak: pierogi ze szpinakiem, pierogi litewskie, pierogi z makiem i bakaliami czy pierogi z truskawkami i wanilią.
- Nie ustajemy w wysiłkach doskonalenia naszych naleśników oraz pizzy. Bardzo chętnie korzystamy z wiedzy naszych franczyzowych partnerów - zaznacza Łukasz Wajda, współwłaściciel Naleśników Jak Smok. - Działamy już od siedmiu lat w trakcie których dzięki pracy i doświadczeniu stworzyliśmy produkty lubiane przez szerokie grono naszych klientów.
Naleśniki Jak Smok szukają potencjalnych franczyzobiorców na terenie miast liczących więcej niż 100 tys. osób. Wymagany jest lokal powyżej 80 m2 w centrum miasta, oraz 35 m2 w galerii handlowej, który trzeba dostosować do standardów sieci. Przyszły franczyzobiorca może liczyć na częściową refundację kosztów inwestycji. W zależności od lokalizacji punktu może to być od 8 do 20 tys. zł. Sieć pomaga w szkoleniach personelu oraz przekazuje franczyzobiorcy receptury dań. Musimy jeszcze wnieść opłatę licencyjną w wysokości 8 tys. zł i możemy zaczynać smarzyć placki.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Pizza z Wielkiej Brytanii wchodzi do Polski
/05.12.2025
The Real Pizza Company działa już w Wielkiej Brytanii i Indiach, a teraz chce wejść na polski rynek.
W tym roku Chinkalnia otworzyła trzy restauracje w Polsce, a jeszcze w grudniu uruchomi lokal na śródziemnomorskiej wyspie.
Japońska kuchnia to nie tylko sushi. W lokalach Doskoi zjemy wiele tradycyjnych dań z Kraju Kwitnącej Wiśni, a przy okazji znajdziemy pomysł na biznes.
Sieć pizzerii Gruby Benek otworzyła nowy lokal na bydgoskich Jachcicach. Pierwszy dzień działalności przyniósł duże zainteresowanie klientów i jeden z najlepszych wyników otwarcia w historii marki.
KawoWiniarnia to nowy franczyzowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Czy ma szansę na sukces?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Biznes na szkle, nie na plastiku
/14.12.2025
– Rosnące zainteresowanie napojami w szklanych butelkach tworzy nowe możliwości zarabiania w naszej branży – mówi Maciej Wojciechowski, dyrektor ds. rozwoju sieci Unikat.
Bricomarché otworzył nowy market w Dobrym Mieście i tym samym wzmocnił swoją obecność na Warmii i Mazurach. To kolejny sklep sieci uruchomiony we współpracy z lokalnym przedsiębiorcą.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Rozważasz otwarcie firmy? Zrób sobie prezent na święta i zasubskrybuj magazyn "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Według Alior Banku przedsiębiorczość to najważniejsza cecha franczyzobiorcy bankowego.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali