Polskie naleśniki w Niemczech

Piątek
10.09.2010
Sieć restauracji Naleśniki Jak Smok wkracza do naszych zachodnich sąsiadów.
 

Wystarczy trochę mleka, mąki i szczypta soli - oto przepis na ciasto do naleśników. Najważniejsze jest jednak smażenie. Naleśnik powinien być chrupiący na brzegach a jednocześnie delikatny w środku. Najlepiej o tym wiedzą kucharze z naleśnikarni takich jak Naleśniki Jak Smok.

Obecnie pod szyldem sieci Naleśniki Jak Smok działa 8 restauracji, w czym 6 na zasadznie franczyzy. Do końca roku planowane są otwarcia nowych lokali w Ełku, Bydgodzczy oraz w Norymbergii. Co do tego ostatniego klamka jeszcze nie zapadła, ale rozmowy zbiżają się już ku końcowi. Sieć rozwija się nie tylko pod względem placówek. Naleśniki Jak Smok ostatnio wzbogaciły swoją ofertę o ręcznie robione pierogi. Poza poplarnymi i lubianymi smakami, można skosztowaść całkiem nowych kompozycji takich jak: pierogi ze szpinakiem, pierogi litewskie, pierogi z makiem i bakaliami czy pierogi z truskawkami i wanilią.

- Nie ustajemy w wysiłkach doskonalenia naszych naleśników oraz pizzy. Bardzo chętnie korzystamy z wiedzy naszych franczyzowych partnerów - zaznacza Łukasz Wajda, współwłaściciel Naleśników Jak Smok. - Działamy już od siedmiu lat w trakcie których dzięki pracy i doświadczeniu stworzyliśmy produkty lubiane przez szerokie grono naszych klientów.

Naleśniki Jak Smok szukają potencjalnych franczyzobiorców na terenie miast liczących więcej niż 100 tys. osób. Wymagany jest lokal powyżej 80 m2 w centrum miasta, oraz 35 m2 w galerii handlowej, który trzeba dostosować do standardów sieci. Przyszły franczyzobiorca może liczyć na częściową refundację kosztów inwestycji. W zależności od lokalizacji punktu może to być od 8 do 20 tys. zł. Sieć pomaga w szkoleniach personelu oraz przekazuje franczyzobiorcy receptury dań. Musimy jeszcze wnieść opłatę licencyjną w wysokości 8 tys. zł i możemy zaczynać smarzyć placki.

(boa)


Bolesław Adamiec
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa