Payda to sieć lokali gastronomicznych prowadzących sprzedaż gorących kanapek z gyrosem i dodatkami, hamburgerów, zapiekanek, tortilli i innych produktów fastfoodowych. Odpowiadając na potrzeby klientów, do menu wprowadzono również pizzę oraz w okresie letnim lody włoskie. Dodatkową usługą, w wybranych lokalach, jest dowóz jedzenia na telefon.
Firma istnieje od 2002 r. i początkowo posiadała jeden lokal własny. Później jej właściciel, Marek Wieteska, zdecydował się na rozbudowę i skorzystał z możliwości rozwoju poprzez franczyzę.
- Dajemy możliwość poprowadzenia własnego lokalu gastronomicznego w jednym z trzech wariantów: niewielki bar kanapkowy z oknem podawczym prowadzący sprzedaż na wynos, bar kanapkowy z lodziarnią lub lokal z salą konsumpcyjną, którego oferta rozszerzona jest o sprzedaż pizzy - mówi szef firmy. - Wybór zależy od potencjalnego franczyzobiorcy i jego możliwości inwestycyjnych. Najbardziej pożądani są partnerzy z doświadczeniem gastronomicznym, posiadający lokal w dogodnym handlowo położeniu.
Na początku sierpnia sieć barów kanapkowych i pizzerii Payda otworzyła kolejny lokal. To czwarty punkt prowadzony w systemie franczyzowym. Firma posiada także jeden punkt własny.
Oprócz rozwijania sieci, firma koncentruje się też na odświeżeniu swojego wizerunku.
- Właśnie zakończyliśmy proces budowy nowej identyfikacji wizualnej - mówi Wieteska. - Modyfikacjom uległa nie tylko kolorystyka, ale również wystrój i oferta. Lokal oferujący dania na wynos może być nowoczesny, atrakcyjny i przyjazny - dodaje.
Jeszcze w tym roku Payda planuje otwarcie kolejnych lokali. Najatrakcyjniejsze dla franczyzodawcy są lokalizacje w dużych miastach: Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu.
(mip)

ZOBACZ W KATALOGU

















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Franczyzobiorca Intermarché może albo uruchomić nowy sklep od podstaw, albo przejąć już funkcjonującą placówkę.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Jak otworzyć i z sukcesem poprowadzić warsztat samochodowy opowiada Wojciech Kosiński, właściciel warsztatu Mechanicy Magicy.
Sieć Go Herbs wchodzi we franczyzę. Czy trend na zdrowe odżywianie i naturalną suplementację to dobry pomysł na biznes?
Marzysz o własnym biznesie, ale obawiasz się ryzyka? Franczyza to sprawdzony sposób na dochodowy interes pod silną marką. Przyjdź 23-24 października na Targi Franczyza w Warszawie i poznaj najlepsze koncepty franczyzowe!
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali