Payda to sieć lokali gastronomicznych prowadzących sprzedaż gorących kanapek z gyrosem i dodatkami, hamburgerów, zapiekanek, tortilli i innych produktów fastfoodowych. Odpowiadając na potrzeby klientów, do menu wprowadzono również pizzę oraz w okresie letnim lody włoskie. Dodatkową usługą, w wybranych lokalach, jest dowóz jedzenia na telefon.
Firma istnieje od 2002 r. i początkowo posiadała jeden lokal własny. Później jej właściciel, Marek Wieteska, zdecydował się na rozbudowę i skorzystał z możliwości rozwoju poprzez franczyzę.
- Dajemy możliwość poprowadzenia własnego lokalu gastronomicznego w jednym z trzech wariantów: niewielki bar kanapkowy z oknem podawczym prowadzący sprzedaż na wynos, bar kanapkowy z lodziarnią lub lokal z salą konsumpcyjną, którego oferta rozszerzona jest o sprzedaż pizzy - mówi szef firmy. - Wybór zależy od potencjalnego franczyzobiorcy i jego możliwości inwestycyjnych. Najbardziej pożądani są partnerzy z doświadczeniem gastronomicznym, posiadający lokal w dogodnym handlowo położeniu.
Na początku sierpnia sieć barów kanapkowych i pizzerii Payda otworzyła kolejny lokal. To czwarty punkt prowadzony w systemie franczyzowym. Firma posiada także jeden punkt własny.
Oprócz rozwijania sieci, firma koncentruje się też na odświeżeniu swojego wizerunku.
- Właśnie zakończyliśmy proces budowy nowej identyfikacji wizualnej - mówi Wieteska. - Modyfikacjom uległa nie tylko kolorystyka, ale również wystrój i oferta. Lokal oferujący dania na wynos może być nowoczesny, atrakcyjny i przyjazny - dodaje.
Jeszcze w tym roku Payda planuje otwarcie kolejnych lokali. Najatrakcyjniejsze dla franczyzodawcy są lokalizacje w dużych miastach: Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu.
(mip)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.
Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Żabka nie zwalnia i już ma 10 tys. franczyzobiorców. Okrągłą liczbę zamyka franczyzobiorczyni z Gliwic.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali