Sztuka Pieroga w stolicy

Sztuka Pieroga to małe punkty serwujące szeroki asortyment pierogów, placków ziemniaczanych, naleśników i innych dań, na miejscu i na wynos.
Poniedziałek
13.09.2010
Polskie Jadło otworzyło pierwszą w Warszawie pierogarnię pod szyldem Sztuka Pieroga.
 

Po niedawnej konsolidacji Polskiego Jadła i Ko-operatora Bronikowski Górzyński, firma Jana Kościuszki postanowiła rozbudowywać jeden ze swoich projektów biznesowych o nowe lokalizacje. Sztuka Pieroga - sieć restauracji serwujących pierogi - w ubiegły piątek wzbogaciła się o pierwszy stołeczny lokal prowadzony w systemie franczyzowym. Dotychczas jadłodajnie tej sieci powstawały w Krakowie. Teraz spółka planuje dynamiczny rozwój na terenie całego kraju. W najbliższym czasie zostaną otwarte punkty we Wrocławiu, Poznaniu i Gdańsku.

Sztuka Pieroga jest, obok Chłopskiego Jadła, Gościńca i Lanczowiska, kolejnym gastronomicznym przedsięwzięciem spółki Polskie Jadło. To małe punkty serwujące szeroki asortyment pierogów (około 30 rodzajów), placków ziemniaczanych, naleśników i innych dań, na miejscu i na wynos.

W niedalekich planach firmy jest również stworzenie sieci pierogarni zlokalizowanych przy stacjach benzynowych.
- Przy każdej z nich uruchamiane będą mini sklepiki, w których sprzedawać będziemy wytwarzane przez nas produkty, takie jak wiejskie chleby, wędliny, smalec i konfitury oraz wiele innych tradycyjnych dań kuchni polskiej - mówi Jan Kościuszko, prezes spółki Polskie Jadło.

Koszt uruchomienia franczyzowego lokalu pod tą marką to ok. 30-50 tys. zł. Franczyzowa opłata marketingowa wynosi zaś 2-5 proc. od obrotów.

(mip)


Miłosława Pejda-Rabij

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022