Sushi Express buduje sieć franczyzową
Sushi Express działa na rynku od lutego ubiegłego roku. Obecnie obejmuje sześć jednostek własnych i dwie franczyzowe. Właściciele sieci zapowiadają jej intensywny rozwój i szukają partnerów w miejscowościach ok. 100 tys. mieszkańców.
- Sushi Express jest największym producentem sushi w Polsce. Dysponujemy zakładem produkcyjnym wyposażonym w nowoczesny park maszynowy pozwalający na wyprodukowanie bardzo dużych ilości japońskiego sushi - mówi Krzysztof Glanc, prezes sieci. - Produkty firmy dostępne są we własnych i franczyzowych punktach sieci, a także dystrybuowane w ramach cateringu i dostarczane do takich supermarketów, jak Tesco czy Piotr i Paweł.
Prezes Sushi Express przyznaje, że kryzys boleśnie dotknął gastronomię, a sushi wciąż kojarzone jest z wyższą półką cenową. Jego zdaniem jednak sieć znalazła sposób na ominięcie niekorzystnej sytuacji na rynku poprzez swoją strategię lokalizowania placówek.
- Mam świadomość, że otwarcie restauracji sushi wiążą z dość dużymi kosztami inwestycyjnymi, a okres zwrotu kapitału jest dłuższy niż w przypadku przedsiębiorstw z innych segmentów branży - mówi Krzysztof Glanc. - Dlatego wprowadziliśmy nowatorski system sprzedaży. Nasze produkty podawane są w stoiskach usytuowanych w pasażach centrów handlowych. To pozwala redukować nakłady związane z typową sprzedażą w restauracjach. Dzięki temu zestaw sushi można zjeść już od 10,90 zł i 30,90 zł w przypadku porcji dla dwojga. To jest nasza odpowiedz na kryzys w gastronomi. Amatorzy japońskich potraw mogą sobie pozwolić na sushi bez konieczności odwiedzania drogich restauracji.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Z wykształcenia nawigator statku, z zawodu pilot samolotu. Konrad Hanc godzi pracę na etacie z prowadzeniem własnego biznesu. Od roku jest franczyzobiorcą sieci Fresh Bike.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali