Śląsk lubi gastronomię

W nowoczesnej galerii handlowej powstającej w samym sercu miasta powstał lokal, w którym będzie można skosztować wszystkich 35 rodzajów pizzy z Solo Pizza. Klienci będą mieli również możliwość doboru składników według własnego uznania.
– Wierzę, że łódzki sukces Solo Pizzy będzie miał odzwierciedlenie w Bytomiu – mówi Małgorzata Kwapiszewska, multifranczyzobiorca Solo Pizza w bytomskiej Agorze oraz w Łodzi. - W Bytomiu jest spory wybór pizzerii, ale jestem pewna, że mieszkańcy docenią smak naszej pizzy jak i fakt, że jest ona przygotowywana z naturalnych składników, bez ulepszaczy i spulchniaczy – dodaje.
Bytomskie Solo jest dziewiątym lokalem należącym do sieci. Firma działa na rynku od 1994 roku. Część lokali Solo jest własnością Beaty Bednarek-Zielińskiej, pozostałe prowadzą franczyzobiorcy.
– Cieszymy się, że nasz franczyzobiorca - pani Małgorzata, która prowadzi już jeden lokal w Łodzi, postanowiła otworzyć kolejny – mówi Anna Owczarek, PR & marketing manager sieci Solo Pizza. - Radość jest tym większa, że wychodzimy coraz dalej poza Łódź – dodaje.
Jak do tej pory poza Łodzią działa sześć lokali, pizzę można zjeść również w Piotrkowie Trybunalskim i Płocku, a od 15 listopada również na Śląsku.
– Stawiamy teraz na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomi, do której należą nasze pizzerie – komentuje Anna Owczarek. - W przyszłym roku planujemy otwarcie kolejnych placówek w innych miastach Polski, również centrach handlowych.
Od połowy listopada mieszkańcy Bytomia mają również możliwość spróbowania prawdziwego amerykańskiego kurczaka, za sprawą firmy United Chicken, która również ulokowała swoją restaurację szybkiej obsługi w galerii Agora. W United Chicken w Bytomiu czekają na klientów łagodne kurczaki, pikantne skrzydełka i polędwiczki podane w olbrzymich Boksach, kanapkach, zestawach lub jako pojedyncze sztuki. Dla najmłodszych przygotowane zostały zastawy United Kids z serii Wild Life, do których dołączane są maski afrykańskich zwierząt. Jest także oferta dla prawdziwych mężczyzn, którzy kurczaka lubią popić dobrym piwem.
(agaka)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.
PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?
Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.
Pizzerie są nadal chętnie otwieranym biznesem. Jakie marki franczyzowe działają w tym segmencie rynku?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Przedsiębiorcy zbyt nisko wyceniają produkty i usługi ze strachu przed utratą klienta. Tymczasem mądrze skalkulowana cena nie tylko przynosi zyski, lecz także pomaga w budowaniu prestiżu marki.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali