Śląsk lubi gastronomię
W nowoczesnej galerii handlowej powstającej w samym sercu miasta powstał lokal, w którym będzie można skosztować wszystkich 35 rodzajów pizzy z Solo Pizza. Klienci będą mieli również możliwość doboru składników według własnego uznania.
– Wierzę, że łódzki sukces Solo Pizzy będzie miał odzwierciedlenie w Bytomiu – mówi Małgorzata Kwapiszewska, multifranczyzobiorca Solo Pizza w bytomskiej Agorze oraz w Łodzi. - W Bytomiu jest spory wybór pizzerii, ale jestem pewna, że mieszkańcy docenią smak naszej pizzy jak i fakt, że jest ona przygotowywana z naturalnych składników, bez ulepszaczy i spulchniaczy – dodaje.
Bytomskie Solo jest dziewiątym lokalem należącym do sieci. Firma działa na rynku od 1994 roku. Część lokali Solo jest własnością Beaty Bednarek-Zielińskiej, pozostałe prowadzą franczyzobiorcy.
– Cieszymy się, że nasz franczyzobiorca - pani Małgorzata, która prowadzi już jeden lokal w Łodzi, postanowiła otworzyć kolejny – mówi Anna Owczarek, PR & marketing manager sieci Solo Pizza. - Radość jest tym większa, że wychodzimy coraz dalej poza Łódź – dodaje.
Jak do tej pory poza Łodzią działa sześć lokali, pizzę można zjeść również w Piotrkowie Trybunalskim i Płocku, a od 15 listopada również na Śląsku.
– Stawiamy teraz na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomi, do której należą nasze pizzerie – komentuje Anna Owczarek. - W przyszłym roku planujemy otwarcie kolejnych placówek w innych miastach Polski, również centrach handlowych.
Od połowy listopada mieszkańcy Bytomia mają również możliwość spróbowania prawdziwego amerykańskiego kurczaka, za sprawą firmy United Chicken, która również ulokowała swoją restaurację szybkiej obsługi w galerii Agora. W United Chicken w Bytomiu czekają na klientów łagodne kurczaki, pikantne skrzydełka i polędwiczki podane w olbrzymich Boksach, kanapkach, zestawach lub jako pojedyncze sztuki. Dla najmłodszych przygotowane zostały zastawy United Kids z serii Wild Life, do których dołączane są maski afrykańskich zwierząt. Jest także oferta dla prawdziwych mężczyzn, którzy kurczaka lubią popić dobrym piwem.
(agaka)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Restauracja z japońskim menu
/27.11.2025
Japońska kuchnia to nie tylko sushi. W lokalach Doskoi zjemy wiele tradycyjnych dań z Kraju Kwitnącej Wiśni, a przy okazji znajdziemy pomysł na biznes.
Sieć pizzerii Gruby Benek otworzyła nowy lokal na bydgoskich Jachcicach. Pierwszy dzień działalności przyniósł duże zainteresowanie klientów i jeden z najlepszych wyników otwarcia w historii marki.
KawoWiniarnia to nowy franczyzowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Czy ma szansę na sukces?
Sfinks Polska notuje wzrost rentowności w III kwartale 2025 r., mimo spadku przychodów jednostkowych. To efekt konsekwentnego przechodzenia na franczyzę.
Sulaiman Kebab ma dla franczyzobiorców atrakcyjną promocję. Dzięki niej mogą zaoszczędzić 40 proc. na inwestycji.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Ekotrend zmienia rynek napojów
/01.12.2025
Rosnące zainteresowanie produktami w szklanych butelkach staje się jednym z kluczowych zjawisk kształtujących rynek napojów. W tych warunkach rozwija się również Unikat, który buduje franczyzę opartą na lokalnych dostawach.
Agnieszka Miąsek postanowiła poszerzyć ofertę swojego salonu kosmetycznego. Zdecydowała się na franczyzę Depilacja.pl. Dlaczego?
Parki rozrywki #KochamSkakać właśnie zaczynają rozwój poprzez franczyzę. Ile trzeba zainwestować w taki biznes?
W Polsce żyje około 14 milionów psów i kotów, a tylko połowa z nich jest karmiona gotową karmą. To tworzy duży, wciąż nienasycony rynek, z którego korzystają m.in. franczyzobiorcy Husse, rozwijający sprzedaż premium z dostawą do domu.
Wśród polskich inwestorów coraz wyraźniej rośnie zainteresowanie tzw. biznesami pasywnymi – modelami, które działają bez konieczności dużego zaangażowania właściciela.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali