Franczyza na wagę

– Jesteśmy nową siecią restauracji samoobsługowych oferujących przede wszystkim dania kuchni polskiej. Naszym celem jest wypełnienie luki między restauracjami sensu stricto, a fast foodami, zarówno ofertą jadłospisu, jak również ceną – informuje Marzena Krupińska z Multifood STP.
Każdy wybrany przez klienta zestaw gotowych dań kosztuje odpowiednio do swojej wagi. Cena za kilogram jedzenia jest taka sama w przypadku wszystkich oferowanych produktów. W ofercie restauracji, oprócz kuchni polskiej, można znaleźć desery i dużą gamę napojów.
– Gotujemy wszystko na miejscu, nie używając żadnych konserwantów, co gwarantuje zdrową, domową kuchnię. Aby potrawy były wciąż świeże stosujemy strategię codziennej wyprzedaży wieczornej, co skutkuje długą kolejką i świeżymi potrawami rano – mówi Krupińska.
Do końca 2011 roku firma zamierza otworzyć dziesięć lokali franczyzowych i dwa własne. Punkty własne powstawać będą wyłącznie na terenie Wrocławia, a licencyjne w całej Polsce, ze szczególnym uwzględnieniem Dolnego i Górnego Śląska.
– W tej chwili istnieją trzy własne i dwie franczyzowe restauracje sieci. 1 grudnia wystartowała kolejna franczyzowa lokalizacja w Łodzi. Zainteresowanie naszą franczyzą jest ogromne. Wkrótce uruchomimy STP-y w Gliwicach, Częstochowie, Dąbrowie Górniczej, Słupsku, Rzeszowie i być może w Porcie lotniczym we Wrocławiu – deklaruje Krupińska.
Aby stać się franczyzobiorcą STP, trzeba wnieść opłatę licencyjną w kwocie 40 tys. zł. Miesięczna opłata na fundusz marketingowy to 2 proc. od osiągniętych obrotów. Doświadczenie gastronomiczne ani handlowe nie jest wymagane.
– Szukamy osób, które chcą razem z nami budować sieć restauracji. Rozumieją nasze cele i są zdeterminowani w osiąganiu sukcesów, również finansowych – deklarują przedstawiciele firmy.
(mip)

ZOBACZ W KATALOGU














































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Świat franczyzy w Polsce już wkrótce znów wstrzyma oddech – zbliżają się Targi Franczyza 2025 – to najważniejsze i najbardziej elitarne wydarzenie tego typu w naszym regionie.
Gastronomia to jedna z najliczniej reprezentowanych we franczyzie branż. Dlatego na Targach Franczyza nie może zabraknąć konceptów gastronomicznych.
Chcesz otworzyć własny biznes, ale nie wiesz, od czego zacząć? Sięgnij po nowy numer magazynu "Własny Biznes FRANCHISING", piszemy o najlepszych franczyzach 2025, nowych trendach i realnych doświadczeniach przedsiębiorców.
Jump4U stawia na nowoczesne parki trampolin, które przyciągają dzieci, młodzież i dorosłych. Inwestorów kusi zwrot z inwestycji nawet w 2,5 roku i rosnący popyt na rozrywkę pod dachem.
Masz lokal i głowę do biznesu? Drogerie Natura dadzą Ci resztę: silną markę, pełne zatowarowanie i wsparcie, dzięki któremu możesz zarabiać od pierwszego dnia.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali