Ruszają na podbój kraju

Pizzeria Gaga Trattoria gości na rynku warszawskim od 1993 roku, jednak we franczyzie działa zaledwie od kilku miesięcy. W krótkim czasie firmie udało otworzyć cztery placówki partnerskie, a już niebawem nastąpi otwarcie kolejnej restauracji, tym razem na warszawskich Bielanach. Po zdobyciu stolicy, czyli otwarciu restauracji Gaga Trattoria w każdej dzielnicy miasta, sieć planuje w przyszłym roku ekspansję na resztę kraju. Partnerzy będą mogli skorzystać z nowego konceptu, który firma właśnie przyszykowała.
- Po ostatnich targach Franczyza 2010 otrzymaliśmy dużo pytań o możliwość prowadzenia np. samej pizzerii – mówi Anna Maria Wojciechowska-Majorek, założycielka Gaga Franchising. - Postanowiliśmy stworzyć moduł "Pizzeria Gaga", gdzie w menu będą głównie pizze, ale pojawią się także wybrane sałatki oraz desery. Lokal może mieć zaledwie 50 - 60 m2 dzięki czemu wysokość inwestycji będzie znacznie mniejsza.
Mniejsza, to znaczy zaczynająca się od kwoty 80 tys. zł przy opłacie miesięcznej 1,2 tys. zł. Pizzeria Gaga będzie nastawiona na dostawy do domów i firm, zgodnie z maksymą firmy: "Nasze jedzenie, Wasze miejsce, nie ma problemu”. Wystrój nowych lokali będzie nawiązywał do klasycznej restauracji Gaga Trattoria.
- Koncepcja restauracji Trattorii dobrze spełnia swoją rolę, ponieważ jesteśmy w stanie zaoferować bogate menu dla szerokiego grona odbiorców – tłumaczy Adam Ryszczuk, prowadzący restaurację Gaga Trattoria na warszawskiej Białołęce – Pizza przygotowywana na miejscu, na oczach gości, podnosi atrakcyjność lokalu i zaufanie do naszych potraw. Proces przygotowywania pizzy cieszy się tez dużym zainteresowaniem zwłaszcza ze strony dzieci.
Dzięki temu zainteresowaniu pizzeria w przyszłym roku rusza z nowym projektem dla najmłodszych. Restauracja chce uczestniczyć w najważniejszych wydarzeniach gości, świętując razem z nimi podczas organizowanych przez banquet managers przyjęć okolicznościowych.
- W świadomości naszych klientów funkcjonujemy jako restauracja przyjazna rodzinie. W naszych trattoriach zawsze jest szafa z zabawkami oraz kącik dla dzieci, ale postanowiliśmy jeszcze więcej robić dla naszych najmłodszych gości – dodaje Anna Maria Wojciechowska-Majorek. - Dlatego w przyszłym roku ruszamy z nowym projektem dla dzieci "Warsztaty małego Pizzera".
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU





















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Franczyza to coś więcej niż dostęp do produktów i technologii. To gotowy system, który naprawdę wspiera, a przy okazji pozwala realizować się razem, jako rodzina – mówią Barbara i Mikołaj Pawłowscy, właściciele czterech sklepów Stokrotka w województwie lubelskim.
Franczyza Akademii Pamięci to model edukacyjny z kursami technik pamięciowych dla seniorów, dorosłych i młodzieży. Zajęcia odbywają się online lub w salach wynajmowanych na godziny. Inwestycja może zwrócić się już po semestrze.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali