Bon Apetito we franczyzie

– Restauracje serwujące jedzenie na wagę są jeszcze mało popularne na polskim rynku, jednakże można zauważyć rozwój tej formy sprzedaży oraz duże zainteresowanie klientów – mówi Monika Richter-Negro, dyrektor ds. marketingu firmy. W Bon Apetito klienci komponują posiłek, wybierając i nakładając sobie wybrane potrawy na talerz. Całość menu dostępna jest w stałej cenie za każde 100 g posiłku.
Pierwsza własna restauracja Bon Apetito została otwarta w marcu zeszłego roku w Opolu, później dołączyła do niej restauracja w Tychach, a w połowie grudnia uruchomiona została kolejna, na Krupówkach w Zakopanem. Pierwszy punkt franczyzowy powstał kilka miesięcy temu w Rybniku.
Koszty inwestycji kształtują się od 2,5 tys. zł do 4,5 tys. zł za m2. Wstępna opłata licencyjna wynosi 25 tys. zł, natomiast opłata bieżąca to 10 proc., z czego 3 proc. przeznaczone jest na działania marketingowe, 1 proc. na utrzymanie systemu IT i 1 proc. na logistykę i zarządzanie.
Przedstawiciele firmy zapowiadają też wdrożenie nowego brandu, będącego uzupełnieniem oferty Bon Apetito.
(mip)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.
Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Żabka nie zwalnia i już ma 10 tys. franczyzobiorców. Okrągłą liczbę zamyka franczyzobiorczyni z Gliwic.
– International Franchise Day to święto dobrej współpracy dla tych, którzy w takim modelu działają – podkreśla Adam Kuc, właściciel placówki partnerskiej VeloBanku.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali