Rok na piątkę

Miniony rok upłynął w United Chicken pod znakiem otwarć. W listopadzie i grudniu zostały uruchomione kolejne placówki i na koniec 2010 roku sieć United Chicken liczyła pięć restauracji. Ten rok również rozpocznie się od otwarcia - nowa restauracja ruszy 8 stycznia.
- Bardzo intensywnie pracujemy nad otwarciami nowych restauracji. Pod koniec minionego roku udało nam się uruchomić dwie nowe restauracje. W połowie listopada ruszył United Chicken w galerii handlowej Agora w Bytomiu, a pod koniec miesiąca otworzyliśmy restaurację we Wrześni - mówi Aleksander Doktór z firmy United Chicken. - Trwają również ostatnie prace wykończeniowe w restauracji w Lesznie, która zostanie otwarta 8 stycznia. Nowy lokal to restauracja typu drive in przystosowana do obsługi zmotoryzowanych gości. Zlokalizowana przy stacji Lotos dwupoziomowa restauracja oferuje blisko 140 miejsc siedzących.
Inwestycję we własną restaurację United Chicken można zacząć dysponując co najmniej 400 tys. zł. W takiej kwocie powinny zamknąć się koszty przygotowania lokalu. Oczywiście wysokość inwestycji zależy od lokalizacji, stanu technicznego pomieszczeń oraz oferowanych produktów. Firma pomaga potencjalnym partnerom znaleźć najlepszą lokalizację, a później określić możliwości jej przystosowania do wymogów sieci.
- Jeżeli nasz partner stara się o miejsce w centrum handlowym lub galerii służymy mu naszym doświadczeniem i wsparciem merytorycznym podczas negocjacji - mówi Doktór. - Wspieramy naszych partnerów w całym procesie inwestycji oraz organizacji: pomagamy w procesie projektowania restauracji, dostarczamy cały sprzęt oraz wyposażenie dodatkowe, pomagamy w rekrutacji personelu, szkolimy managerów oraz pracowników szeregowych, uczymy jak zarządzać restauracją, tworzymy plan promocji otwarcia. Wiemy, że sukces naszego partnera to także nasz sukces i zdajemy sobie sprawę, że tworząc system franczyzowy musimy z naszymi partnerami współpracować jak jeden organizm, stąd tak duże zaangażowanie ze strony United Chicken.
Operatorem sieci United Chicken jest firma Lorien Foodservice, która od 15 lat dostarcza rozwiązania w zakresie przygotowania i dystrybucji posiłków, projektowania i wyposażenia obiektów gastronomicznych.
(mak)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.
PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?
Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.
Pizzerie są nadal chętnie otwieranym biznesem. Jakie marki franczyzowe działają w tym segmencie rynku?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Solarium nie tylko dla opalenizny – coraz więcej klientów szuka w nim poprawy nastroju i zastrzyku witaminy D. Paradaise Studio Solarium rusza z franczyzą.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali