Biesiadowo ma plan
- W roku 2011 zamierzamy otworzyć 20 pizzerii, a w ciągu najbliższych 5 lat chcemy stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju - zdradza Wojciech Goduński, właściciel sieci Biesiadowo. - Naszym najnowszym produktem jest pizza-rożek, którą promujemy pod nazwą Crazy Piramid Pizza. W ostatnim okresie podpisaliśmy pierwsze umowy na lokalizacje punktów sprzedających Crazy Piramid Pizzę nad morzem.
Operator sieci Biesiadowo, łódzka firma Wojtex, jako druga ogólnopolska sieć restauracji, podpisała umowę współpracy z PizzaPortal.pl specjalizującym się w realizacji zamówień online. Jest o co zabiegać, bo każdego miesiąca nowi klienci przekonują się do zamawiania jedzenia przez Internet, dzięki czemu obroty PizzaPortal.pl sięgają setek tysięcy złotych tygodniowo.
- Jestem bardzo zadowolony, że rozpoczynamy współpracę z PizzaPortal.pl. Dla nas jest to dodatkowy kanał sprzedaży, ale też dobry sposób zamawiania np. dla głuchoniemych - komentuje Wojciech Goduński.
Warunkiem przystąpienia do sieci Biesiadowo jest posiadanie lokalu o powierzchni minimum 70 m2. Szacowana kwota inwestycji zaczyna się od 40 tys. zł. Zawiera się w niej projekt technologiczny, remont lokalu oraz zakup potrzebnego sprzętu. Sieć nie pobiera opłaty wstępnej, a miesięczna opłata franczyzowa wynosi 1 tys. zł.
(boa)
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
To, że poszedłeś pracować na etat, nie oznacza, że całe życie tak musi być. Kup listopadowy numer "Własny Biznes FRANCHISING", odważ się i zmień swoje życie zawodowe.
– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Warsztaty kulinarne dla dzieci, które łączą zabawę z nauką zdrowych nawyków żywieniowych, to dobry pomysł na biznes, zwłaszcza w czasach, gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowy styl życia.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...