Format restauracji zależy od lokalu

Jak koncept United Chicken odnajduje się na polskim rynku gastronomicznym?
Serwowany przez nasze restauracje kurczak w chrupiącej panierce, to obok klasycznego hamburgera i pizzy, najbardziej pożądany produkt przez konsumentów w wieku 16-36 lat. Klientów przyciąga do nas krótki czas oczekiwania na realizację zamówienia oraz menu inne od tego, które jest serwowane w większości restauracji. Poza tym Polacy darzą zaufaniem restauracje sieciowe, cenione za stosowanie standardów dotyczących utrzymania porządku w lokalu, sposobu przygotowania posiłków i ich podania.
Które lokalizacje są najatrakcyjniejsze?
Uruchomione w 2010 roku restauracje wskazują na szerokie możliwości adaptacji konceptu United Chicken, począwszy od niezależnego lokalu przy głównej ulicy miasta, przed lokal foodcourt w galerii handlowej, po restaurację obsługującą klientów zmotoryzowanych typu drive in.
Jakie wsparcie otrzymują franczyzobiorcy?
Od początku współpracy zapewniamy partnerom pomoc naszych specjalistów na różnych płaszczyznach prowadzonej działalności. Wspomagamy franczyzobiorcę w procesie rekrutacji personelu, organizujemy szkolenia, wdrażamy system audytów, które mają na celu utrzymanie wysokich standardów sieci. Licencjobiorca otrzymuje także wsparcie marketingowe w postaci całorocznego planu podejmowanych działań, w tym działań promocyjnych związanych z otwarciem nowej restauracji.
rozmawiał (dw)
ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.
PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?
Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.
Pizzerie są nadal chętnie otwieranym biznesem. Jakie marki franczyzowe działają w tym segmencie rynku?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Solarium nie tylko dla opalenizny – coraz więcej klientów szuka w nim poprawy nastroju i zastrzyku witaminy D. Paradaise Studio Solarium rusza z franczyzą.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali