Format restauracji zależy od lokalu

Serwowany przez restauracje United Chicken kurczak w chrupiącej panierce, to obok klasycznego hamburgera i pizzy, najbardziej pożądany produkt przez konsumentów w wieku 16-36 lat.
Poniedziałek
21.02.2011
O szerokich możliwościach adaptacji konceptu United Chicken do różnego rodzaju lokalizacji opowiada Daniel Szczepański, wiceprezes sieci.
 

Jak koncept United Chicken odnajduje się na polskim rynku gastronomicznym?
Serwowany przez nasze restauracje kurczak w chrupiącej panierce, to obok klasycznego hamburgera i pizzy, najbardziej pożądany produkt przez konsumentów w wieku 16-36 lat. Klientów przyciąga do nas krótki czas oczekiwania na realizację zamówienia oraz menu inne od tego, które jest serwowane w większości restauracji. Poza tym Polacy darzą zaufaniem restauracje sieciowe, cenione za stosowanie standardów dotyczących utrzymania porządku w lokalu, sposobu przygotowania posiłków i ich podania.

Które lokalizacje są najatrakcyjniejsze?
Uruchomione w 2010 roku restauracje wskazują na szerokie możliwości adaptacji konceptu United Chicken, począwszy od niezależnego lokalu przy głównej ulicy miasta, przed lokal foodcourt w galerii handlowej, po restaurację obsługującą klientów zmotoryzowanych typu drive in.

Jakie wsparcie otrzymują franczyzobiorcy?
Od początku współpracy zapewniamy partnerom pomoc naszych specjalistów na różnych płaszczyznach prowadzonej działalności. Wspomagamy franczyzobiorcę w procesie rekrutacji personelu, organizujemy szkolenia, wdrażamy system audytów, które mają na celu utrzymanie wysokich standardów sieci. Licencjobiorca otrzymuje także wsparcie marketingowe w postaci całorocznego planu podejmowanych działań, w tym działań promocyjnych związanych z otwarciem nowej restauracji.

rozmawiał (dw)


POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022