Chińczyk w pakiecie

W restauracjach Asia to Go klienci mogą kupić serwowane w pudełkach potrawy chińskiej kuchni. Na porcję czekają 30 sekund – tyle trwa podanie makaronu lub ryżu z kurczakiem do pudełka.
– Nasz sposób serwowania jedzenia zrobił w Krakowie furorę. Klienci zabierają je do pracy, do domu, na imprezy – mówi Justyna Czekaj-Grochowska, właścicielka sieci Asia to Go.
Firma do tej pory otworzyła trzy placówki własne w Krakowie i cztery franczyzowe: w Myślenicach, Sosnowcu, Toruniu i Krakowie, wystartowała z ofertą franczyzową na całą Polskę. W kwietniu rozpocznie działalność restauracja w Gdańsku, a w całym Trójmieście docelowo powstaną trzy placówki należące do franczyzobiorców.
– Do końca 2011 roku chcemy otworzyć 15 placówek franczyzowych. Poszukujemy partnerów z południowej Polski: z Zakopanego, Wadowic, Katowic, Rzeszowa czy Częstochowy – wylicza właścicielka sieci.
Franczyzobiorca Asia to Go powinien dysponować lokalem gastronomicznym o powierzchni m. in. 25 m2 oraz kwotą ok. 40-50 tys. zł na inwestycję w wyposażenie sali sprzedaży i zaplecza.
– Franczyzobiorca sam szuka lokalizacji, my weryfikujemy jej atrakcyjność – mówi Justyna Czekaj-Grochowska. – Zazwyczaj franczyzobiorcy otwierają punkty w miejscowościach, z których pochodzą i dobrze znają lokalny rynek. Szukamy miejsc w centrach handlowych, przy ruchliwych ulicach i w miejscach atrakcyjnych dla młodych ludzi.
Firma kieruje również ofertę do partnerów, którzy prowadzą już biznes gastronomiczny m.in. w centrach handlowych. Właściciele barów szybkiej obsługi mogą poszerzyć swoją dotychczasową ofertę o menu Asia to Go – w tym celu muszą zaopatrzyć się w specjalistyczne patelnie i ladę Asia to Go.
Asia to Go nie pobiera opłaty wstępnej, wymaga natomiast, by franczyzobiorca kupił reklamy zewnętrzne dla swojego punktu i specjalistyczny sprzęt do podawania potraw. Zamiast opłaty miesięcznej franczyzodawca obliguje biorcę do zaopatrywania się w półprodukty z firmowej kuchni centralnej i pobiera opłatę od ilości sprzedanych porcji. W zamian oferuje know-how, reklamę ogólną i szkolenia.
(awh)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.
Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Żabka nie zwalnia i już ma 10 tys. franczyzobiorców. Okrągłą liczbę zamyka franczyzobiorczyni z Gliwic.
– International Franchise Day to święto dobrej współpracy dla tych, którzy w takim modelu działają – podkreśla Adam Kuc, właściciel placówki partnerskiej VeloBanku.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali