Multifood STP za pół ceny

Nowa restauracja została otwarta 7 lipca w Centrum Handlowy Pogoria w Dąbrowie Górniczej. Centrala sieci postarała się, by śląski lokal rozpoczął działalność z przytupem. Otwarciu towarzyszyła zakrojona na szeroką skalę kampania marketingowa, a także skierowana w stronę klientów promocja.
- Cały asortyment od dnia otwarcia do 17 lipca jest sprzedawany za połowę ceny – mówi Marzena Krupińska, dyrektor ds. rozwoju sieci. - Tego typu promocje mają na celu zachęcenie wszystkich nowych klientów do skorzystania z naszych usług. Średni obiad w czasie tych kilku dni kosztuje około 7,50 zł, więc jest to cena na każdą kieszeń.
Multifood STP w dąbrowskiej Pogorii obsługuje dziennie średnio 600 klientów, toteż dzienny obrót franczyzowej placówki może przekraczać nawet 5 tys. zł.
W restauracjach sieci klienci mogą wybierać w szerokim menu opartym zarówno na potrawach kuchni polskiej, jak i zagranicznych potrawach. Każdy wybrany przez klienta zestaw gotowych dań kosztuje odpowiednio do swojej wagi. Cena za kilogram jedzenia jest taka sama w przypadku wszystkich oferowanych produktów. W ofercie restauracji, oprócz kuchni polskiej, można znaleźć desery i dużą gamę napojów.
- Gotujemy wszystko na miejscu, nie używając żadnych konserwantów, co gwarantuje zdrową, domową kuchnię. Aby potrawy były wciąż świeże stosujemy strategię codziennej wyprzedaży wieczornej, co skutkuje długą kolejką i świeżymi potrawami rano - mówi Krupińska.
Obecnie sieć posiada lokale franczyzowe w: CH Forum w Gliwicach, Galerii Jurajskiej w Częstochowie, Pasażu Łódzkim w Łodzi i w CH Korona we Wrocławiu. Spółka akcyjna Multifood STP jest natomiast właścicielem czterech lokali we Wrocławiu: Pasaż Grunwaldzki, Magnolia Park oraz CH Marino.
Opłata wstępna w sieci wynosi 40 tys. zł. Inwestycja we własny lokal Multifood STP to kwota przekraczająca 300 tys. zł, która zwykle zwraca się w okresie do półtora roku.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU





















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Do znalezienia biznesu, w który chciałoby się zainwestować, trzeba się dobrze przygotować. Choć wybór branży i konkretnego systemu franczyzowego jest subiektywny, to ocena części elementów umowy franczyzy podlega obiektywnym kryteriom.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Przedsiębiorcy zbyt nisko wyceniają produkty i usługi ze strachu przed utratą klienta. Tymczasem mądrze skalkulowana cena nie tylko przynosi zyski, lecz także pomaga w budowaniu prestiżu marki.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali