Multifood STP za pół ceny

Multifood STP ma pięć lokali franczyzowych i cztery własne.
Środa
13.07.2011
Koncept wchodzi do Dąbrowy Górniczej i walczy o klientów.
 

Nowa restauracja została otwarta 7 lipca w Centrum Handlowy Pogoria w Dąbrowie Górniczej. Centrala sieci postarała się, by śląski lokal rozpoczął działalność z przytupem. Otwarciu towarzyszyła zakrojona na szeroką skalę kampania marketingowa, a także skierowana w stronę klientów promocja.

- Cały asortyment od dnia otwarcia do 17 lipca jest sprzedawany za połowę ceny – mówi Marzena Krupińska, dyrektor ds. rozwoju sieci. - Tego typu promocje mają na celu zachęcenie wszystkich nowych klientów do skorzystania z naszych usług. Średni obiad w czasie tych kilku dni kosztuje około 7,50 zł, więc jest to cena na każdą kieszeń.

Multifood STP w dąbrowskiej Pogorii obsługuje dziennie średnio 600 klientów, toteż dzienny obrót franczyzowej placówki może przekraczać nawet 5 tys. zł.

W restauracjach sieci klienci mogą wybierać w szerokim menu opartym zarówno na potrawach kuchni polskiej, jak i zagranicznych potrawach. Każdy wybrany przez klienta zestaw gotowych dań kosztuje odpowiednio do swojej wagi. Cena za kilogram jedzenia jest taka sama w przypadku wszystkich oferowanych produktów. W ofercie restauracji, oprócz kuchni polskiej, można znaleźć desery i dużą gamę napojów.

- Gotujemy wszystko na miejscu, nie używając żadnych konserwantów, co gwarantuje zdrową, domową kuchnię. Aby potrawy były wciąż świeże stosujemy strategię codziennej wyprzedaży wieczornej, co skutkuje długą kolejką i świeżymi potrawami rano - mówi Krupińska.

Obecnie sieć posiada lokale franczyzowe w: CH Forum w Gliwicach, Galerii Jurajskiej w Częstochowie, Pasażu Łódzkim w Łodzi i w CH Korona we Wrocławiu. Spółka akcyjna Multifood STP jest natomiast właścicielem czterech lokali we Wrocławiu: Pasaż Grunwaldzki, Magnolia Park oraz CH Marino.

Opłata wstępna w sieci wynosi 40 tys. zł. Inwestycja we własny lokal Multifood STP to kwota przekraczająca 300 tys. zł, która zwykle zwraca się w okresie do półtora roku.

(gum)


Grzegorz Morawski
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022