Multifood STP za pół ceny

Nowa restauracja została otwarta 7 lipca w Centrum Handlowy Pogoria w Dąbrowie Górniczej. Centrala sieci postarała się, by śląski lokal rozpoczął działalność z przytupem. Otwarciu towarzyszyła zakrojona na szeroką skalę kampania marketingowa, a także skierowana w stronę klientów promocja.
- Cały asortyment od dnia otwarcia do 17 lipca jest sprzedawany za połowę ceny – mówi Marzena Krupińska, dyrektor ds. rozwoju sieci. - Tego typu promocje mają na celu zachęcenie wszystkich nowych klientów do skorzystania z naszych usług. Średni obiad w czasie tych kilku dni kosztuje około 7,50 zł, więc jest to cena na każdą kieszeń.
Multifood STP w dąbrowskiej Pogorii obsługuje dziennie średnio 600 klientów, toteż dzienny obrót franczyzowej placówki może przekraczać nawet 5 tys. zł.
W restauracjach sieci klienci mogą wybierać w szerokim menu opartym zarówno na potrawach kuchni polskiej, jak i zagranicznych potrawach. Każdy wybrany przez klienta zestaw gotowych dań kosztuje odpowiednio do swojej wagi. Cena za kilogram jedzenia jest taka sama w przypadku wszystkich oferowanych produktów. W ofercie restauracji, oprócz kuchni polskiej, można znaleźć desery i dużą gamę napojów.
- Gotujemy wszystko na miejscu, nie używając żadnych konserwantów, co gwarantuje zdrową, domową kuchnię. Aby potrawy były wciąż świeże stosujemy strategię codziennej wyprzedaży wieczornej, co skutkuje długą kolejką i świeżymi potrawami rano - mówi Krupińska.
Obecnie sieć posiada lokale franczyzowe w: CH Forum w Gliwicach, Galerii Jurajskiej w Częstochowie, Pasażu Łódzkim w Łodzi i w CH Korona we Wrocławiu. Spółka akcyjna Multifood STP jest natomiast właścicielem czterech lokali we Wrocławiu: Pasaż Grunwaldzki, Magnolia Park oraz CH Marino.
Opłata wstępna w sieci wynosi 40 tys. zł. Inwestycja we własny lokal Multifood STP to kwota przekraczająca 300 tys. zł, która zwykle zwraca się w okresie do półtora roku.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU










































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

W branży spożywczej dominują dziś duże sieci. Najbardziej znane marki znajdziecie na Targach Franczyza.
Gastronomia to jedna z najliczniej reprezentowanych we franczyzie branż. Dlatego na Targach Franczyza nie może zabraknąć konceptów gastronomicznych.
– Nie ma lepszego miejsca na zaprezentowanie swojej oferty franczyzowej niż Targi Franczyza – mówi Tomasz Maj ze Speed Queen.
Jump4U stawia na nowoczesne parki trampolin, które przyciągają dzieci, młodzież i dorosłych. Inwestorów kusi zwrot z inwestycji nawet w 2,5 roku i rosnący popyt na rozrywkę pod dachem.
Chcesz otworzyć własny biznes, ale nie wiesz, od czego zacząć? Sięgnij po nowy numer magazynu "Własny Biznes FRANCHISING", piszemy o najlepszych franczyzach 2025, nowych trendach i realnych doświadczeniach przedsiębiorców.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali