Gastronomiczna rewolucja

Główną ideą tego biznesu jest kompleksowe podejście do klienta. Mechanizm świadczenia usług jest bardzo prosty. Pierwszym etapem jest wywiad żywieniowy, na podstawie którego ustalana jest indywidualna dieta uwzględniająca cel, jaki chce osiągnąć klient, stan zdrowia oraz preferencje smakowe. Następnie kucharze przygotowują dzienny zestaw pięciu posiłków, które są dostarczane codziennie rano we wskazane miejsce.
- W dzisiejszych czasach trudno jest spożywać regularne, pełnowartościowe posiłki. Mamy coraz mniej czasu na gotowanie. Catering dietetyczny to idealne rozwiązanie dla wszystkich osób, które z różnych względów nie mogą pozwolić sobie na spędzanie długich godzin w kuchni – tłumaczy Ewa Połchowska-Nowak, prezes firmy Na Zdrowie. - Staramy się uczyć naszych klientów właściwych nawyków żywieniowych tak, aby nawet po zakończonej współpracy nie musieli rezygnować ze zdrowego i smacznego odżywiania.
Usługa skierowana jest głównie do mieszkańców dużych miast, ale firma planuje otwieranie kolejnych punktów również w mniejszych miejscowościach. Dziś funkcjonują trzy placówki franczyzowe Na Zdrowie. Do końca roku 2012 ma ich powstać jeszcze 10. Najbliższe otwarcie placówki będzie miało miejsce w Gdyni za blisko trzy miesiące. Docelowo sieć chce skupiać 30 lokali.
Franczyzobiorcą sieci Na Zdrowie może zostać każdy, kto dysponuje kapitałem w wysokości 50 tys. zł oraz lokalem o powierzchni min. 70 m2. Doświadczenie w branży gastronomicznej nie jest wymagane, a lokal nie musi być własnością franczyzobiorcy. Jednorazowa opłata licencyjna za przystąpienie do sieci wynosi 15 tys. zł. Czas zwrotu inwestycji szacowany jest na 8 miesięcy.
Sam franczyzobiorca otrzymuje dostęp do programu komputerowego, który służy do obsługi klientów oraz daje dostęp do bazy sprawdzonych diet i przepisów. Ponadto usprawnia pracę kuchni i dietetyków dzięki opracowanym gramaturom i dostępie do list zakupowych. Franczyzodawca zapewnia partnerom wyłączność terytorialną oraz wszechstronne wsparcie w prowadzeniu lokalu gastronomicznego w postaci szkoleń, nadzoru dietetycznego, prowadzeniu lokalnych działaniach marketingowych oraz zarządzania stroną internetową.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU


















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Franczyza Synevo jest dla każdego, kto szuka pomysłu na biznes z szybkim zwrotem, który w dodatku realnie pomaga ludziom – mówi Grzegorz Morawski, kierownik ds. franczyzy Synevo.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Kamil Nowak zdobył nagrodę Top Franczyzobiorca w kategorii doradca marki. Co takiego zrobił dla sieci PSB Mrówka?
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali