Przygotowania do współpracy

Nazwa sieci wywodzi się od włoskiego słowa "fiero", co oznacza "dumny". Na zdjęciu pizzeria w Łodzi przy ulicy Rzgowskiej.
Poniedziałek
01.08.2011
Łódzkie pizzerie Fiero! finalizują prace nad pakietem franczyzowym.
 

Fiero! Pizza właśnie kończy przygotowania podręcznika operacyjnego, wzoru umowy franczyzowej oraz pozostałej dokumentacji systemu. Opracowanie księgi wizualizacji, standaryzacja aranżacji wnętrz oraz wybór dostawców to tylko przykłady działań przygotowujących sieć do franczyzowej ekspansji. Podczas gdy prace dobiegają końca, sieć rozpoczyna rekrutację franczyzobiorców.

- Mamy świadomość, że samo doświadczenie to nie wszystko. Bierzemy odpowiedzialność za swoich partnerów biznesowych, dlatego najpierw postanowiliśmy się odpowiednio przygotować do współpracy – wyjaśnia Ewa Szmitka z sieci Fiero! Pizza. - Na najbliższe miesiące planujemy kampanię informacyjną i promocyjną naszego systemu. Mamy jasną wizję rozwoju firmy i marki Fiero! i poszukujemy osób, które pomogą nam ją zrealizować.

Pizzerie sieci powstają zarówno w centrach dużych miast, jak i na terenach mniejszych miejscowości czy osiedli. Żeby przystąpić do sieci trzeba dysponować odpowiednim kapitałem (min. 100 tys. zł) oraz lokalem o powierzchni min. 70 m2. Placówka nie musi być własnością franczyzobiorcy, ale franczyzodawca musi ją zaakceptować.

Właścicielem marki Fiero! Pizza jest spółka Perta Pizza z siedzibą w Łodzi. Od lutego 2010 umowami franczyzowymi z siecią jest związanych pięć lokali, cztery w Łodzi oraz jeden w Tomaszowie Mazowieckim. Podstawę oferty pizzerii stanowi 60 rodzajów pizzy serwowanych zarówno w lokalu, jak i z dostawą do klienta.

(boa)


Bolesław Adamiec
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022