Zdrowe podejście do franczyzy

Mimo że od kilku lat na polskim rynku próbowały zadomowić się restauracje z mrożonymi jogurtami i świeżymi sokami, to nie zawsze się to udawało. Tak było chociażby w przypadku Yogen Früz, której to marce nie udało się dekadę temu przyciągnąć zadowalającej liczby klientów. Dziesięć lat później koncept sprzedaży mrożonych jogurtów wraca w postaci Frooyog. Oficjalne otwarcie pierwszego punktu własnego miało miejsce 15 września na warszawskiej Starówce. Wkrótce ma pojawić się kolejny lokal, a jeśli klienci docenią smaki firmowego jogurtu, spółka BeFit rozpocznie sprzedaż licencji franczyzowej.
- Cieszy nas, że konsumenci zwracają coraz większą uwagę na skład produktów, które jedzą. Frooyog to odpowiedź na aktualne potrzeby osób poszukujących alternatywy dla niezdrowych dań. Wkrótce do menu trafi także pożywna owsianka oraz kawa – zapowiada Magdalena Różańska, prezes zarządu BeFit.
Wzorcowa placówka pozwoli firmie na opracowanie pomocnego dla potencjalnych partnerów podręcznika operacyjnego. Już teraz wiadomo, że franczyzobiorcy będą mogli liczyć na wsparcie w zakresie przygotowania lokalu i projektu architektonicznego. Licencja ma kosztować 20-30 tys. zł, jednak ostateczna kwota będzie podlegała negocjacjom obu stron a zależeć będzie od wielkości miasta, powierzchni i rodzaju punktu. Dogodne lokalizacje to centra miast, galerie handlowe oraz miejsca, w których często bywają studenci i uczniowie, bo właśnie oni stanowią największe grono klientów.
(dw)

ZOBACZ W KATALOGU


















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Franczyza Synevo jest dla każdego, kto szuka pomysłu na biznes z szybkim zwrotem, który w dodatku realnie pomaga ludziom – mówi Grzegorz Morawski, kierownik ds. franczyzy Synevo.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Kamil Nowak zdobył nagrodę Top Franczyzobiorca w kategorii doradca marki. Co takiego zrobił dla sieci PSB Mrówka?
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali