Biesiada trwa w najlepsze

Własny biznes pod markami Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza można otworzyć na cztery sposoby.
Środa
09.11.2011
Biesiadowo otwiera kolejne pizzerie i kusi franczyzobiorców promocjami.
 

Jesień to dla właściciela konceptu Biesiadowo pracowity okres. Sieć Wojciecha Goduńskiego we wrześniu powiększyła się o lokal w Górze Kalwarii, w październiku - o punkty w Warszawie oraz w Legnicy, a w listopadzie zyskała pizzerię w Myszyńcu.

– Kolejne otwarcia planujemy w takich miastach, jak Grójec, Marki, Rybnik, Warszawa oraz Koszalin – zapowiada Tomasz Wiśniewski, menedżer sieci.

Szybkie tempo rozwoju systemu franczyzodawca zawdzięcza przede wszystkim niskim kwotom inwestycji wymaganym do uruchomienia placówek. Własną restaurację pod marką Biesiadowo i Crazy Piramid Pizza można otworzyć na cztery sposoby. Podstawowy model przewiduje uruchomienie pizzerii z pełnym menu, w którym oprócz tradycyjnej pizzy, kebabów i zapiekanek, znajdą się dania restauracyjne. Franczyzobiorca powinien w tym przypadku dysponować lokalem o powierzchni min. 70 m2. Koszt inwestycji wynosi 42 tys. zł, a miesięczna opłata franczyzowa – 1 tys. zł.

Drugi format współpracy zakłada otwarcie punktu Crazy Piramid Pizzy w niewielkim lokalu o powierzchni 10 metrów kwadratowych.

- Franczyzobiorca powinien dysponować kwotą 5 tys. zł. Opłata franczyzowa wynosi zaś tylko 300 zł – mówi Wojciech Goduński, właściciel sieci.

Z franczyzy Crazy Piramid Pizza mogą skorzystać też przedsiębiorcy, którzy już prowadzą własny lokal gastronomiczny. Cena urządzenia do produkcji pizzy – rożka wynosi 700 zł. Alternatywną formę współpracy stanowi zakup przyczepy gastronomicznej, z której serwować można pełne menu fast food. Jej cena to 42 tys. zł.

- Oba formaty przewidują opłatę miesięczną na poziomie 300 zł – mówi Goduński. - Dodatkowo wszyscy partnerzy, którzy dołączą do nas do końca stycznia 2012, zostaną zwolnieni z opłaty franczyzowej na sześć miesięcy. Otrzymają też rabat na wyposażenie lokalu w wysokości 10 proc.

Właściciel Biesiadowa przyznaje, że rozwój sieci nabrał tempa po targach Franczyza 2011, które odbyły się w październiku w Pałacu Kultury i Nauki.

- Rozmowy prowadzone w trakcie trwania targów powodują duże zainteresowanie naszą ofertą. Skutkują również wieloma ponownymi kontaktami osób zainteresowanych, z których część prowadzi do podpisania umowy franczyzowej – mówi Goduński.

(gum)


Grzegorz Morawski
dziennikarz

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Atelier Herosima
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Cofix Poland
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Japanos
Jem Dobry Superfood Bar
Kashka
KawoWiniarnia
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Langos
Le Pain Quotidien
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Night Burger
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Przybij Piątaka
Ramen Shop by Sushi Kushi
Sahar Kebab
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Sushiroll Bistro – restauracje sushi
Szaszłykowo
Taco Bar
The White Bear Coffee
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Willisch
Young Burger
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022