Zdążą przed EURO?

Belgian Beer Cafe od 13 lat rozwija na całym świecie sieć kafejek z wystrojem nawiązującym do początków XX wieku. Właścicielem konceptu jest międzynarodowe konsorcjum browarnicze AbInBev. Pod logo Belgian Beer Cafe na całym świecie działa 65 franczyzowych kafejek, barów i restauracji. Niedługo dołączą do nich franczyzobiorcy z kolejnych krajów, m.in. Stanów Zjednoczonych, Chin, Emiratów Arabskich oraz Polski.
- Zamierzamy otworzyć od 6 do 10 lokali w największych polskich miastach. Prowadzimy już negocjacje z potencjalnymi franczyzobiorcami z Łodzi, Warszawy i Krakowa. Liczymy na to, że w 2012 roku ruszą dwie pierwsze restauracje - mówi Magda Gabryelska, zajmująca się rozwojem Belgian Beer Cafe w Polsce. - Polski rynek piwa rośnie, a konsumenci znad Wisły są otwarci na nowe smaki, szukają w sklepach i pubach czegoś więcej niż piwa typu lager. Poszerzająca się grupa konsumentów należących do klasy średniej gwarantuje klientelę posiadająca odpowiednio zasobny portfel i otwartość charakterystyczną dla typowego klienta Belgian Beer Cafe.
Przyszły franczyzobiorca Belgian Beer Cafe wyda na przygotowanie restauracji od 1 tys. do 2 tys. euro na 1 m2. Puby mają powierzchnię od 150 do 300 m2. Preferowane są lokale mieszczące się w zabytkowych częściach miast z osobnym wejściem i możliwością zbudowania ogródka. Za przystąpienie do sieci trzeba zapłacić 25 tys. dolarów, opłata licencyjna to 3 proc. obrotów w skali roku, a na wydatki marketingowe trzeba przeznaczyć 1 proc. obrotu.
(mak)

ZOBACZ W KATALOGU


















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Franczyza Synevo jest dla każdego, kto szuka pomysłu na biznes z szybkim zwrotem, który w dodatku realnie pomaga ludziom – mówi Grzegorz Morawski, kierownik ds. franczyzy Synevo.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Kamil Nowak zdobył nagrodę Top Franczyzobiorca w kategorii doradca marki. Co takiego zrobił dla sieci PSB Mrówka?
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali