Wiosenny wysyp hamburgerów

Lokale Mr Hamburger mają 40-80 m2 i mieszczą się w centrach handlowych lub przy trasach szybkiego ruchu.
Poniedziałek
20.02.2012
Mr Hamburger odświeża wygląd swoich barów i zapowiada kolejne otwarcia na Śląsku.
 

Historia sieci Mr Hamburger rozpoczyna się w 1990 roku, kiedy to dwóch studentów geologii oraz ich wykładowca postanowili wprowadzić do Polski odrobinę Zachodu. Powiew gospodarki rynkowej miał według nich smak hamburgera. Pierwszy Mr Hamburger został otwarty w Chorzowie. Przez ponad 20 lat sieć rozrosła się do 24 placówek.

- Rok 2012 jest dla nas czasem intensywnego rozwoju na Śląsku i w okolicach. Zdecydowaliśmy się zawęzić krąg planowanych inwestycji i skupić się na rozwoju sieci w obrębie logistycznym naszego dystrybutora - mówi Małgorzata Szykowiec, menadżer ds. franczyzy Mr Hamburger.

W tym roku sieć czeka jeszcze zmiana wizualizacji lokali i dostosowanie ich do nowych standardów. Odświeżeniu ulegnie również menu, które zostanie wzbogacone o nowe burgery.

Na uruchomienie własnego punktu Mr Hamburger trzeba przeznaczyć ok. 70 tys. zł. Do końca kwietnia opłata wstępna wynosi 8 tys. zł netto. Przez pierwszy rok prowadzenia działalności franczyzobiorca wnosi opłatę miesięczną w wysokości 1,2 tys. zł, później opłata wynosi 5 proc. przychodu netto.

Lokale Mr Hamburger mają 40-80 m2 i mieszczą się w centrach handlowych lub przy trasach szybkiego ruchu. Franczyzobiorca otrzymuje od centrali projekt aranżacji wnętrza restauracji oraz jej otoczenia, uczestniczy w akcjach promocyjnych oraz szkoleniach, może również dokonywać zakupów na preferencyjnych warunkach.

(mak)


Magdalena Krocz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022