Potraw wchodzących w skład diet wymyślonych przez dr Marka Bardadyna można spróbować w barach koktajlowych, zamówić w kateringu dietetycznym bądź na wczasach odchudzających.
Wtorek
29.05.2012
Dr Bardadyn zamierza uruchomić sieć barów koktajlowych w krajach arabskich.
 

Dr Marek Bardadyn to ekspert w dziedzinie odżywiania i autor Diety Strukturalnej. Swoim nazwiskiem firmuje bary koktajlowe, catering dietetyczny, wczasy odchudzające oraz książki zawierające diety. Pomysły na zdrowy styl życia dr Bardadyn rozpowszechnia za pomocą franczyzy. W Polsce działają na razie dwa franczyzowe bary koktajlowe, ostatni został otwarty w Bielsku-Białej. W planach jest otwarcie kolejnych placówek w miastach, które oferują usługi cateringu dietetycznego, a więc w Warszawie, Katowicach, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście i Szczecinie.

Dietetyk chce ze swoimi produktami wyjść również poza granice naszego kraju. Na celowniku są kraje arabskie.
- Prowadzimy już rozmowy dotyczące otwarcia barów koktajlowych Dr Bardadyn z partnerami w Arabii Saudyjskiej. Coraz śmielej zaczynamy również myśleć o rynku niemieckim, gdzie niebawem zostaną wydane książki z dietami dr Marka Bardadyna. Jeśli spotkają się z dobrym przyjęciem, to planujemy również tam rozwijać naszą sieć barów koktajlowych – opowiada Zuzanna Ploch, menedżer marki Dr Bardadyn.

Koszt inwestycji w bar koktajlowy uzależniony jest od powierzchni lokalu. Możliwości jest kilka. Franczyzobiorca może uruchomić wyspę w centrum handlowym, punkt w części gastronomicznej galerii handlowej, bądź restaurację przy ulicy. Bar można również otworzyć przy klubie fitness lub gabinecie kosmetycznym. Na otwarcie baru koktajlowego w centrum handlowym franczyzobiorca musi wydać ok 30-40 tys. Dostosowanie działającego już lokalu do wymagań sieci to koszt ok. 3 tys. zł.

Firma nie pobiera opłat za przystąpienie do sieci. Franczyzobiorca musi wnieść opłatę miesięczną, która wynosi 4 proc. obrotu netto. W zamian za to otrzymuje od sieci kompletne know-how wraz z recepturami diet. Może również liczyć na wsparcie w przygotowaniu i prowadzeniu baru Dr Bardadyn.

(mak)


Magdalena Krocz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022