Kebab w sieci
Ali Baba Kebab & Pita funkcjonuje na polskim rynku od 1990 roku. Oprócz sieci lokali serwujących arabskie przekąski firma posiada także własny zakład produkcyjny kebabów i wyrobów wędliniarskich. Zakład mieści się w Połajewie, koło Poznania i zaopatruje wiele restauracji, także spoza terenu województwa wielkopolskiego. Dostarcza również produkty do 4 lokali franczyzowych i jednego własnego działającch pod logo Ali Baba.
- Planujemy otwarcie 10 nowych restauracji do końca trzeciego kwartału przyszłego roku – mówi Tarek Al Dahhan, dyrektor ds. rozwoju sieci Ali Baba. - Partnerów poszukujemy w miastach liczących powyżej 10 tys. mieszkańców. Franczyzobiorcom dajemy dużo swobody w prowadzeniu lokalu pod naszym logo, zapewniamy projekt aranżacji, witrynę oraz menu board.
Franczyzobiorca, chcąc przystąpić do sieci, powinien dysponować lokalem o powierzchni od 40 do 65 m2. Koszt remontu lokalu uzależniony jest od jego aktualnego stanu, natomiast na aranżację trzeba przeznaczyć ok. 1 tys. zł za każdy m2. Franczyzodawca nie pobiera opłaty wstępnej, jak i przez cały okres trwania współpracy. Dodatkowo udziela kredytu do 3 tys. zł na pierwsze zatowarowanie.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Przedsiębiorcy wygrywają z fiskusem walkę o zwrot VAT z tytułu stosowania 8 proc. zamiast 5 proc. stawki VAT przy sprzedaży dań na wynos.
Niewinni Czarodzieje TrzyZero to biznes gastronomiczny, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Teraz marka szuka franczyzobiorców.
Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli o kolejnych.
– Nasza unikalność przyciąga klientów – mówi Orest Zahrodskyy, franchise manager Lviv Croissants.
Jak zawsze branża gastronomiczna ma silną reprezentację na Targach Franczyza, które odbędą się 24-26 października w PKiN w Warszawie. Można będzie wybierać i wśród rodzimych, i wśród międzynarodowych konceptów.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Z kosmetyczną marką Yves Rocher można współpracować w dwóch modelach. Czym się różnią?
Fiskus walczy z tzw. fikcyjnym samozatrudnieniem, traktując umowy B2B jako unikanie opodatkowania.
Wszystkie przedsięwzięcia gospodarcze wiążą się z ryzykiem, a franczyza nie jest tu wyjątkiem. Na co zwrócić uwagę?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...