Franczyzodawca BambooBox zapowiada otwarcia barów w miejscowościach powyżej 30 tys. mieszkańców. Na razie na celowniku są lokale w województwie mazowieckim.
Sobota
26.01.2013
BambooBox, serwujące kuchnię azjatycką, stawia na lokale, skąd łatwo realizować zamówienia z dowozem do klienta.
 

BambooBox to bary, w których można zamówić na miejscu lub na wynos dania kuchni orientalnej. – W dzisiejszych czasach klient chce zjeść tanio, szybko i dużo, a jeśli na dodatek decyduje się zamówić do domu lub do biura, oczekuje ekspresowej obsługi, co wiąże się z wyborem odpowiedniej lokalizacji – wyjaśnia Łukasz Florkiewicz, właściciel BambooBox.
W tym kontekście jest kilka lokalizacji, które sprawdzą się pod bar z chińszczyzną – osiedla, gdzie w dużym zagęszczeniu znajduje się duża liczba potencjalnych klientów, centra miast i galerie handlowe, gdzie natężenie ruchu kształtuje się na podobnym poziomie w ciągu całego dnia i okolice biurowców, gdzie zamówienia realizowane są najczęściej z dostawą do biur.

- Produkty dla franczyzobiorcy dostarczane są raz w tygodniu. Jeśli właściciel baru zgłasza zapotrzebowanie na dodatkowe produkty, te w ciągu 24 godzin zostaną mu dostarczone. Każdy z partnerów ma ponadto obowiązek prowadzenia ewidencji stanu magazynowego, dzięki czemu eliminujemy kwestie nagłego braku towaru – mówi Łukasz Florkiewicz.

Firma promuje swoje restauracje na Facebooku, gdzie ma już ponad 3 tysiące fanów. To dodatkowe narzędzie marketingowe pozwalające na informowanie klientów o dostępnych promocjach i zmianach w menu. Lokale własne BambooBox nie mają możliwości realizowania płatności kartą. - Współpracujemy z portalem PizzaPortal.pl, za pomocą którego klient ma możliwość płatności online. Oczywiście jeśli chodzi o płatność kartą na miejscu cały czas rozważamy tę opcję. Nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby franczyzobiorca wprowadził taką formę płatności, w końcu koszt utrzymania terminala spoczywa po jego stronie – komentuje Florkiewicz.

Jeden z lokali BambooBox działał do niedawna w Galerii Mokotów. Głównym powodem do zamknięcia restauracji był, jak mówi franczyzodawca, wzrost kosztów prowadzenia działalności.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022