Jogurt z wyspy
Marka Yogoland to połączenie koreańskiego patentu i amerykańskiej technologii. Z początku, sieć sprzedaży uruchomiono właśnie w kraju azjatyckiego tygrysa i dziś liczy ona tam ponad tysiąc punktów. Dwa razy mniej barów z jogurtami funkcjonuje w USA, gdzie marka również jest obecna. Moda na mrożone desery dotarła też do Europy, a wraz z nią Yogoland.
- Oprócz lokali w Polsce, będziemy otwierać placówki także w Belgii, Anglii, Irlandii i Niemczech. Do rozwoju sieci za granicą również wykorzystamy franczyzę - mówi Paweł Zieleziński, dyrektor ds. rozwoju sieci - Obecnie finalizujemy umowę masterfranczyzową na prowadzenie punktów sprzedaży na terenie Rosji.
W Polsce placówki Yogoland działają m.in. w Poznaniu, Ostrowie Wielkopolskim, Bydgoszczy oraz od niedawna także Łodzi. Nowo otwartą placówkę prowadzi franczyzobiorca sieci, który odbył szkolenie w poznańskim lokalu. W miesiącach kwiecień i maj następne Yogoland-y startują w Toruniu, Koszalinie, Pile oraz kolejny w Poznaniu. Sieć chce zaistnieć także w Warszawie, Wrocławiu, Lublinie i Gdańsku. Łącznie do końca roku ma funkcjonować 18 punktów. Firma nawiązała współpracę z Inter Ikea, dzięki czemu lokale Yogoland powstaną przy wszystkich galeriach, którymi zarządza spółka.
- Lokal w Poznaniu, oprócz działalności komercyjnej, służy jako lokal szkoleniowo-pokazowy. Zadaniem tej lokalizacji jest także testowanie wyszukanych smaków mrożonych jogurtów – dodaje Paweł Zieliński. - Ostatnią nowością w naszych barach są mrożone desery z egzotycznym owocem - taro. Już wkrótce chcemy, jako pierwsi w Europie, wprowadzić do sprzedaży jogurty o smaku piwa korzennego.
Franczyzobiorca zainteresowany współpracą z Yogoland powinien dysponować wyspą o powierzchni 15-20 m2 lub lokalem liczącym 30-40 m2. Musi także uiścić opłatę wstępną w wysokości 25 tys. zł oraz mieć kapitał na adaptację placówki. Szacunkowy koszt przystosowania jednego metra kwadratowego to 5 tys.zł. Opłata za udzielenie licencji obejmuje koszt wykonania kompletnego projektu lokalu i szkolenie. Maszyny do jogurtu franczyzodawca oferuje w cenie fabrycznej oraz pomaga uzyskać leasing na ich zakup.
(boa)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
Paweł Kamiński był pierwszym franczyzobiorcą Cofix. Dziś prowadzi już trzy kawiarnie marki i zdobył tytuł TOP Franczyzobiorcy na zeszłorocznych Targach Franczyza.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Kultowy Laska z „Chłopaki nie płaczą”, czyli Tomasz Bajer zjechał pół świata w poszukiwaniu pomysłu na siebie. Wybrał Polskę i własną firmę SzkoleniePDR.pl – gdzie dziś wraz ze wspólnikiem naprawia i szkoli innych, jak usuwać wgniecenia z karoserii samochodów.
23 i 24 maja odbędzie się w Warszawie X Konferencja Liderów Franczyzy BEST FRANCHISE. W tym roku motywem przewodnim wydarzenia będzie „Transformacja teraźniejszości w innowacyjną przyszłość”.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Chętnych do otwierania punktów pod szyldem Furgonetka przybywa. Co firma oferuje partnerom?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali