Nie tylko dla bogów

Olimp to flagowa marka gastronomiczna z portfolio Grupy Gastromall. Sieć samoobsługowych restauracji oferuje jedzenie na wagę w stałej cenie za 100 gram. Marka jest obecna przede wszystkim w galeriach handlowych i w tego typu obiektach chce uruchomić kolejne lokale. W bieżącym roku firma planuje jeszcze otwarcia na terenie Krakowa i Poznania. Jednocześnie negocjuje kolejne umowy na terenie całego kraju i poszukuje nowych partnerów, chętnych do prowadzenia restauracji pod logo Olimp.
Ostatnio właściciel marki podpisał umowę na prowadzenie lokalu w budowanym Centrum Handlowym Atrium Felicity w Lublinie. Jego najemcą zostanie franczyzobiorca sieci, który już prowadzi jedną restaurację Olimp w Galerii Rzeszów, która działa od listopada zeszłego roku. Powierzchnia lokalu w Lublinie wynosi 88 m2. Będzie to 6. restauracja franczyzowa pod marką Olimp. Pozostałe 9 należy do franczyzodawcy.
Poprzednie otwarcie franczyzowej restauracji Olimp miało miejsce niedawno w Galerii Handlowej Europa Centralna w Gliwicach. Jeden z największych obiektów komercyjnych w Polsce zlokalizowany jest przy skrzyżowaniu autostrad w A1 i A4. Sama restauracja, usytuowana przy food courcie zdolnym pomieścić 600 osób, zatrudnia 15 osób, zaś jej powierzchnia kuchenna wynosi 70 m2.
Otwierając własną restaurację Olimp trzeba być przygotowanym na wydatek 180 tys. zł na zakup sprzętu i wyposażenie placówki. Do tej kwoty należy doliczyć koszty adaptacji lokalu, w którego wyszukiwaniu pomaga franczyzodawca.
Oprócz rozwoju samoobsługowych restauracji, Gastromall wprowadza na rynek nowy koncept lodziarni Lovit, oferujących mrożone desery w 35 autorskich smakach. Grupa pracuje także nad rozwojem swojej marki premium, kawiarni Frappe Point. W planach na najbliższe dwa lata znajduje się również wprowadzenie do menu Olimpu żywności prozdrowotnej i dietetycznej, tak aby dopasować się do oczekiwań również wąskiej grupy klientów.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU

















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
– Miasta, w których kwitnie życie studenckie to odpowiednie rynki dla pubów Przybij Piątaka – mówi Kamil Przybylski, menadżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Islak Burger to nowy produkt i nowa franczyza na polskim rynku.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Franczyzobiorca Intermarché może albo uruchomić nowy sklep od podstaw, albo przejąć już funkcjonującą placówkę.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Jak otworzyć i z sukcesem poprowadzić warsztat samochodowy opowiada Wojciech Kosiński, właściciel warsztatu Mechanicy Magicy.
Sieć Go Herbs wchodzi we franczyzę. Czy trend na zdrowe odżywianie i naturalną suplementację to dobry pomysł na biznes?
Sieć Bricomarché świętuje 25 lat obecności w Polsce i zapowiada przyspieszenie rozwoju. Do 2030 roku planuje podwojenie obrotów, zdobycie 20 proc. udziału w rynku i rozbudowę sieci do 400 sklepów.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali