Nie tylko dla bogów

Olimp to flagowa marka gastronomiczna z portfolio Grupy Gastromall. Sieć samoobsługowych restauracji oferuje jedzenie na wagę w stałej cenie za 100 gram. Marka jest obecna przede wszystkim w galeriach handlowych i w tego typu obiektach chce uruchomić kolejne lokale. W bieżącym roku firma planuje jeszcze otwarcia na terenie Krakowa i Poznania. Jednocześnie negocjuje kolejne umowy na terenie całego kraju i poszukuje nowych partnerów, chętnych do prowadzenia restauracji pod logo Olimp.
Ostatnio właściciel marki podpisał umowę na prowadzenie lokalu w budowanym Centrum Handlowym Atrium Felicity w Lublinie. Jego najemcą zostanie franczyzobiorca sieci, który już prowadzi jedną restaurację Olimp w Galerii Rzeszów, która działa od listopada zeszłego roku. Powierzchnia lokalu w Lublinie wynosi 88 m2. Będzie to 6. restauracja franczyzowa pod marką Olimp. Pozostałe 9 należy do franczyzodawcy.
Poprzednie otwarcie franczyzowej restauracji Olimp miało miejsce niedawno w Galerii Handlowej Europa Centralna w Gliwicach. Jeden z największych obiektów komercyjnych w Polsce zlokalizowany jest przy skrzyżowaniu autostrad w A1 i A4. Sama restauracja, usytuowana przy food courcie zdolnym pomieścić 600 osób, zatrudnia 15 osób, zaś jej powierzchnia kuchenna wynosi 70 m2.
Otwierając własną restaurację Olimp trzeba być przygotowanym na wydatek 180 tys. zł na zakup sprzętu i wyposażenie placówki. Do tej kwoty należy doliczyć koszty adaptacji lokalu, w którego wyszukiwaniu pomaga franczyzodawca.
Oprócz rozwoju samoobsługowych restauracji, Gastromall wprowadza na rynek nowy koncept lodziarni Lovit, oferujących mrożone desery w 35 autorskich smakach. Grupa pracuje także nad rozwojem swojej marki premium, kawiarni Frappe Point. W planach na najbliższe dwa lata znajduje się również wprowadzenie do menu Olimpu żywności prozdrowotnej i dietetycznej, tak aby dopasować się do oczekiwań również wąskiej grupy klientów.
(boa)

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

O tym, dlaczego Xtreme Fitness Gyms stawia na wolnostojące kluby, opowiada Filip Puchalski, Commercial Director marki.
Iwona Korneluk 15 lat temu otworzyła swój pierwszy sklep pod szyldem Moodo. Jak jej się współpracuje z marką?
O wygodę i dyskrecję najłatwiej na własnym podwórku. Dlatego Laser On The Way szybko zyskuje zwolenników. Na czym polega ten koncept?
Homla chce powiększyć swoją sieć. Szuka franczyzobiorców zainteresowanych otwarciem sklepu marki w miastach powyżej 30 tys. mieszkańców.
Przejście z pracy na etacie do prowadzenia własnej działalności to decyzja wymagająca odwagi. Kasper Serafiński, właściciel sklepu Powered by Kramp, długo zastanawiał się, czy jest gotowy.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali