W przeciągu najbliższych dwóch lat sieć zamierza pozyskać maksymalnie trzech nowych partnerów i otwierać punkty w food courtach centrów handlowych w miastach liczących ponad 500 tys. mieszkańców.
Sobota
11.05.2013
Solo Pizza, montując dodatkowe telewizory, chce przyciągnąć klientów do swoich pizzerii.
 

Łódzka sieć pizzerii liczy obecnie 12 lokali. Liczba ta uległa podwyższeniu w ubiegłym miesiącu, kiedy to została otwarta restauracja w Galerii Kazimierz w Krakowie. Aktualnie 7 placówek Solo Pizza jest prowadzona przez franczyzobiorców, dokładnie tyle samo działa w galeriach. Do końca roku ma powstać co najmniej jeszcze jedna pizzeria.

- Stawiamy na centra handlowe, bo to doskonała lokalizacja dla małej gastronomii. Nie planujemy radykalnych zmian w wystroju wnętrz, jednak przy otwieraniu kolejnych lokali będziemy iść w stronę rozwiązań multimedialnych - mówi Anna Owczarek, kierownik ds. PR i marketingu sieci Solo Pizza. - Do nowo otwartych lokali wstawiamy telewizory plazmowe. Chcemy w ten sposób bardziej przyciągnąć uwagę klienta, jednakże najważniejszy, przez cały czas, jest dla nas oferowany produkt.

Produktem tym w Solo Pizza są nie tylko pizze, ale również makarony i sałatki, które można komponować samemu. Sieć jest nawet członkiem Międzynarodowego Stowarzyszenia Slow Food i stara się działać zgodnie z ideą organizacji, którą jest wspieranie zdrowej i tradycyjnej żywności. Dlatego też, w serwowanych daniach nie ma "ulepszaczy", a jedynie naturalne i świeże składniki.

- Wierzymy, że to jakość poszczególnych składników stanowi o sukcesie ostatecznego wyrobu – dodaje Anna Owczarek. - Dla większości klientów, oprócz ceny, ważne staje się pochodzenie i świeżość każdego składnika wchodzącego w skład produktu finalnego. Chcąc zachować naturalność smaku, sosy również przygotowujemy sami m.in. z oliwy, miodu czy jogurtu.

Od potencjalnych franczyzobiorców Solo Pizza nie wymaga doświadczenia w branży gastronomicznej, a jedynie całkowitego zaangażowania i prowadzenia lokalu zgodnie z polityką firmy. Przedsiębiorca, który chce otworzyć własną pizzerię w galerii pod szyldem sieci powinien dysponować kwotą rzędu 250 tys. zł Franczyzodawca służy pomocą w wyborze lokalizacji oraz w załatwieniu wszelkich formalności przy podpisywaniu umowy najmu. Prace związane z zagospodarowaniem lokalu, wyposażeniem oraz aranżacją wnętrza, prowadzone są zgodnie ze standardami panującymi w Solo Pizza.

(boa)


Bolesław Adamiec
dziennikarz

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022