Impreza z płatnym wstępem

Klub Domówka powstał w 2011 roku we Wrocławiu. Po dwóch latach właściciel postanowił rozwijać swój koncept na licencji. W tym celu klub pojawił się na XI Targach Franczyzy. Obecnie trwają już rozmowy z pierwszymi przedsiębiorcami zainteresowanymi pomysłem na biznes. – Pewnym utrudnieniem może być niemała kwota inwestycji, która wynosi 250 tys. zł. Z drugiej strony na zwrot z inwestycji można liczyć już po 10 miesiącach prowadzenia biznesu – twierdzi Grzegorz Kurek, koordynator projektu.
Wymieniona kwota zawiera w sobie opłatę licencyjną (15 tys. zł) oraz wyposażenie lokalu o powierzchni 300-500 m2. Partner ma zagwarantowaną wyłączność terytorialną na całe miasto. Na razie kluby będą powstawały w największych miastach – w 2014 roku franczyzodawca zapowiada pięć otwarć. – Pomagamy w doborze lokalizacji, ale wierzymy, że franczyzobiorca, który zna swoje miasto, lepiej oceni, czy klub sprawdzi się w centrum miasta, poza ścisłym centrum lub w innej kameralnej lokalizacji – mówi Grzegorz Kurek.
Klub Domówka w ramach pakietu franczyzowego oferuje szkolenia dla różnego stopnia personelu. Menedżer dowie się jak sprawnie zarządzać klubem, barman – barem, a obsługujący sprzęt muzyczny – konsolę. Mocną stroną Domówki jest prawie 70 tys. fanów jej fanpage’u na Facebooku. Na portalu społecznościowym regularnie pojawiają się informacje o planowanych w klubie imprezach.
(dw)

ZOBACZ W KATALOGU





















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Do znalezienia biznesu, w który chciałoby się zainwestować, trzeba się dobrze przygotować. Choć wybór branży i konkretnego systemu franczyzowego jest subiektywny, to ocena części elementów umowy franczyzy podlega obiektywnym kryteriom.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzobiorczyni Agencji Wirtualnej z Gdańska w ciągu trzech lat zbudowała silną markę i zdobyła rzeszę lojalnych klientów. Jak tego dokonała?
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali