W galerii i przy autostradzie

Pierwszy bar szybkiej obsługi Mr Hamburger powstał 1990 roku, czyli jeszcze zanim zagraniczne koncerny weszły na polski rynek. Sieć przez kolejne lata urosła na Śląsku do kilkunastu lokali. We wrześniu 2013 roku ruszył 17. bar i jednocześnie pierwszy poza województwem śląskim. Znajduje się on w Kędzierzynie-Koźlu. Na początku tego roku ruszy z kolei placówka w Trójmieście. Klienci Mr Hamburgera mogą zamówić dania typu fast food, takie jak kebab, hot dog, tortilla, kawałki chrupiącego kurczaka w panierce oraz kilka rodzajów hamburgerów. Właściciel marki Mr Hamburger od niedawna zajmuje się także rozwojem sieci Leśne Runo, serwującej tradycyjne dania polskiej kuchni.
- Najlepsze pod bar Mr Hamburger są lokale znajdujące się centrach handlowych oraz przy głównych ulicach handlowych i deptakach charakteryzujących się dużym ruchem pieszym. Atrakcyjne są także lokale przydrożne przy MOPach autostradowych i głównych drogach krajowych. Szukamy franczyzobiorców w miastach powyżej 25 tys. mieszkańców. Optymalna powierzchnia restauracji w galerii handlowej wynosi mniej, więcej 45 m2, zaś lokalu przy ulicy z salą jadalną 80-120 m2. Inwestycja w biznes wynosi wtedy odpowiednio ok. 90 tys. zł lub 115 tys. zł (podane kwoty nie uwzględniają kosztów adaptacji budowlanej) – mówi Dariusz Kozorowski, menedżer ds. rozwoju.
Franczyzodawca wymaga osobistego zaangażowania w prowadzenie restauracji. Jednocześnie pomaga partnerowi w znalezieniu najlepszego lokalu i wynegocjowaniu korzystnych warunków najmu. Mr Hamburger oferuje także kompleksowe wykonanie projektu budowlanego i wizualizacji a także udziela wsparcia przy pozyskiwaniu niezbędnych pozwoleń. Zakup mebli i wyposażenia odbywa się na preferencyjnych warunkach u sprawdzonych przez centralę dostawców. Szkolenia wstępne trwają 10 dni i odbywają się w restauracjach własnych Mr Hamburger pod nadzorem wykwalifikowanej kadry kierowniczej. Po uruchomieniu nowego baru franczyzobiorcą opiekuje się specjalnie oddelegowany kierownik baru własnego.
(dw)

ZOBACZ W KATALOGU





















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Franczyza Akademii Pamięci to model edukacyjny z kursami technik pamięciowych dla seniorów, dorosłych i młodzieży. Zajęcia odbywają się online lub w salach wynajmowanych na godziny. Inwestycja może zwrócić się już po semestrze.
Przedsiębiorcy zbyt nisko wyceniają produkty i usługi ze strachu przed utratą klienta. Tymczasem mądrze skalkulowana cena nie tylko przynosi zyski, lecz także pomaga w budowaniu prestiżu marki.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali