Taniej za umowę

Według Wojciecha Goduńskiego, właściciela sieci Biesiadowo, Crazy Piramid Pizza i Rybkodajnia, jego koncepty franczyzowe wymagają najmniejszego na polskim rynku gastronomicznym wkładu inwestycyjnego. Własną pizzerię Biesiadowa lub Crazy Piramid Pizza można uruchomić za min. 42-45 tys. zł, a za 34 tys. zł franczyzobiorca Rybkodajni kupuje przyczepę z pełnym wyposażeniem gastronomicznym i własnym zasilaniem w wodę (można ją również kupić na kredyt lub wziąć w leasing).
Franczyzodawca, aby zachęcić potencjalnych biorców, postanowił jeszcze bardziej obniżyć koszty inwestycji.
- Przedsiębiorcy, którzy zdecydują się na podpisanie umowy do końca września dostaną najbardziej niezbędne sprzęty kuchenne: dwukomorowy piec do pizzy wraz z podstawą, frytownicę, opiekacz do kebaba, kontakt grill oraz kuchenkę mikrofalową za symboliczną złotówkę – mówi Wojciech Goduński, właściciel firmy PPHU Wojtex. - Dzięki temu, otwierając lokal zaoszczędzą 15 tys. zł.
Centrala nie pobiera opłat za przystąpienie do sieci, ani składek na fundusz marketingowy – niezależnie od tego, który koncept franczyzowy wybierze partner. Obecnie pod logo Biesiadowa działa ponad 100 lokali, szyld Crazy Piramid Pizza wisi nad 9 placówkami, logo najnowszej marki – mobilnych smażalni ryb Rybkodajnia – umieszczono na jednej przyczepie w Uniejowie niedaleko Łodzi.
- Wystartowaliśmy w okresie wakacyjnym. Jest to placówka własna, ale w ciągu dwóch miesięcy mają się pojawić kolejne, tym razem franczyzowe – zapewnia Wojciech Goduński. – Następne cztery gotowe przyczepy mogą zostać uruchomione w każdej chwili. Nasi potencjalni franczyzobiorcy zdają sobie sprawę, że na polskim rynku wciąż jeszcze istnieje luka dla placówek rybnych oraz z tego, że można na tym zrobić całkiem dobry interes.
Franczyzobiorca podpisuje umowę franczyzową na daną lokalizację. Przyczepa może stanąć pod centrum handlowym, przy ruchliwej ulicy lub deptaku, w miejscach atrakcyjnych dla turystów. Sprawdzi się również na festynach i innych imprezach masowych.

ZOBACZ W KATALOGU



























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.
Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.
PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?
Legendarny amerykański brand wchodzi do Polski i otwiera rynek dla inwestora z ambicją i kapitałem. Do wzięcia masterfranczyza, która może stać się jedną z największych sieci gastronomicznych w kraju.
Pizzerie są nadal chętnie otwieranym biznesem. Jakie marki franczyzowe działają w tym segmencie rynku?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Northgate Logistics notuje szybki przyrost sieci i nie zamierza tego zmieniać. W ubiegłym roku otworzyła siedem placówek.
Franczyzę i4-Mobile można połączyć z innym biznesem. A franczyzodawca może nawet pokryć część kosztów inwestycji.
Solarium nie tylko dla opalenizny – coraz więcej klientów szuka w nim poprawy nastroju i zastrzyku witaminy D. Paradaise Studio Solarium rusza z franczyzą.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali