Po lody do restauracji Mr Hamburger
Mr Hamburger zakończył właśnie negocjacje umów najmu z dwoma centrami handlowymi. Lokale poprowadzą franczyzobiorcy – w krakowskim Centrum Handlowym Czyżyny oraz w poznańskiej Galerii Pestka. Termin otwarć to koniec listopada.
- Doświadczenie w gastronomi posiada nasz franczyzobiorca z Krakowa, który przez długi okres czasu pracował w tej branży, aż doszedł do wniosku, że najwyższy czas przejść „na swoje” i wybrał naszą ofertę franczyzy. Natomiast partnerzy z Poznania nie posiadają doświadczenia w gastronomi, ale wkrótce wszystko się zmieni, ponieważ przed otwarciem restauracji przejdą kilkunastodniowe szkolenia produktowe i z zarządzania lokalem oraz pracownikami. Dodatkowo, po otwarciu restauracji będą pod okresową opieką koordynatora - wyjaśnia Dariusz Kozorowski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Mr Hamburger.
Obydwie restauracje Mr Hamburger oprócz standardowej oferty, czyli przyrządzanych na oczach klientów burgerów, kebabów, hot dogów czy tortilli, serwować będą desery oraz świeżo paloną kawę. W menu znajdują się również zestawy dla dzieci z zabawkami do kolekcjonowania. Czy jednak tak szerokie menu i nazwa sieci nie wprowadzają klienta w błąd.
- Nazwa nie jest myląca, w żadnym wypadku. Wskazuje, czego klienci mogą się u nas spodziewać, czyli dobrych, przyrządzanych na oczach klientów burgerów. Mr Hamburger to koncept, który z nazwy kojarzy się z potocznie zwanym fast foodem, Proszę jednak zauważyć, że duża większość konceptów nie zamyka się na wąskie specjalizacje dań. Myślę, że te czasy już minęły – mówi Dariusz Kozorowski. - Ciężko jest sprecyzować, która z pozycji cieszy się największym uznaniem wśród klientów. Wszystko zależy od lokalizacji. W centrach handlowych zazwyczaj najlepiej sprzedają się burgery i frytki, ale są też obiekty, w których najchętniej kupowana jest tortilla. Natomiast w restauracjach przydrożnych najlepiej sprzedają się zestawy.
Nowo otwarte restauracje będą wyposażone w autorski, testowany od pół roku, system przywołania klienta – tzw. system kolejkowy, który w sprawny i czytelny sposób poinformuje klienta o zrealizowanym i czekającym na niego zamówieniu. Restauracje Mr Hamburger rozpoczną wiosną 2015 roku sprzedaż lodów włoskich. Do tego grona w pierwszej połowie grudnia dołączy lokal w galerii Zielony Targ w Oleśnicy. (dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Restauracja z kuchnią gruzińską
/04.12.2025
W tym roku Chinkalnia otworzyła trzy restauracje w Polsce, a jeszcze w grudniu uruchomi lokal na śródziemnomorskiej wyspie.
Japońska kuchnia to nie tylko sushi. W lokalach Doskoi zjemy wiele tradycyjnych dań z Kraju Kwitnącej Wiśni, a przy okazji znajdziemy pomysł na biznes.
Sieć pizzerii Gruby Benek otworzyła nowy lokal na bydgoskich Jachcicach. Pierwszy dzień działalności przyniósł duże zainteresowanie klientów i jeden z najlepszych wyników otwarcia w historii marki.
KawoWiniarnia to nowy franczyzowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Czy ma szansę na sukces?
Sfinks Polska notuje wzrost rentowności w III kwartale 2025 r., mimo spadku przychodów jednostkowych. To efekt konsekwentnego przechodzenia na franczyzę.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Ekotrend zmienia rynek napojów
/01.12.2025
Rosnące zainteresowanie produktami w szklanych butelkach staje się jednym z kluczowych zjawisk kształtujących rynek napojów. W tych warunkach rozwija się również Unikat, który buduje franczyzę opartą na lokalnych dostawach.
W Polsce żyje około 14 milionów psów i kotów, a tylko połowa z nich jest karmiona gotową karmą. To tworzy duży, wciąż nienasycony rynek, z którego korzystają m.in. franczyzobiorcy Husse, rozwijający sprzedaż premium z dostawą do domu.
Mariusz Mietelski po latach pracy w gastronomii zdecydował się wejść we współpracę z siecią Żabka. Jak ocenia z perspektywy czasu swoją decyzję?
Wśród polskich inwestorów coraz wyraźniej rośnie zainteresowanie tzw. biznesami pasywnymi – modelami, które działają bez konieczności dużego zaangażowania właściciela.
Stworzyli glamping, czyli alternatywną formę wypoczynku zapewniającą bliski kontakt z przyrodą. Ilona Wrońska i Leszek Lichota zapewniają, że ich Forrest Glamp to idealne miejsce, aby nabrać dystansu i zapału do pracy.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali