Po lody do restauracji Mr Hamburger
Mr Hamburger zakończył właśnie negocjacje umów najmu z dwoma centrami handlowymi. Lokale poprowadzą franczyzobiorcy – w krakowskim Centrum Handlowym Czyżyny oraz w poznańskiej Galerii Pestka. Termin otwarć to koniec listopada.
- Doświadczenie w gastronomi posiada nasz franczyzobiorca z Krakowa, który przez długi okres czasu pracował w tej branży, aż doszedł do wniosku, że najwyższy czas przejść „na swoje” i wybrał naszą ofertę franczyzy. Natomiast partnerzy z Poznania nie posiadają doświadczenia w gastronomi, ale wkrótce wszystko się zmieni, ponieważ przed otwarciem restauracji przejdą kilkunastodniowe szkolenia produktowe i z zarządzania lokalem oraz pracownikami. Dodatkowo, po otwarciu restauracji będą pod okresową opieką koordynatora - wyjaśnia Dariusz Kozorowski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Mr Hamburger.
Obydwie restauracje Mr Hamburger oprócz standardowej oferty, czyli przyrządzanych na oczach klientów burgerów, kebabów, hot dogów czy tortilli, serwować będą desery oraz świeżo paloną kawę. W menu znajdują się również zestawy dla dzieci z zabawkami do kolekcjonowania. Czy jednak tak szerokie menu i nazwa sieci nie wprowadzają klienta w błąd.
- Nazwa nie jest myląca, w żadnym wypadku. Wskazuje, czego klienci mogą się u nas spodziewać, czyli dobrych, przyrządzanych na oczach klientów burgerów. Mr Hamburger to koncept, który z nazwy kojarzy się z potocznie zwanym fast foodem, Proszę jednak zauważyć, że duża większość konceptów nie zamyka się na wąskie specjalizacje dań. Myślę, że te czasy już minęły – mówi Dariusz Kozorowski. - Ciężko jest sprecyzować, która z pozycji cieszy się największym uznaniem wśród klientów. Wszystko zależy od lokalizacji. W centrach handlowych zazwyczaj najlepiej sprzedają się burgery i frytki, ale są też obiekty, w których najchętniej kupowana jest tortilla. Natomiast w restauracjach przydrożnych najlepiej sprzedają się zestawy.
Nowo otwarte restauracje będą wyposażone w autorski, testowany od pół roku, system przywołania klienta – tzw. system kolejkowy, który w sprawny i czytelny sposób poinformuje klienta o zrealizowanym i czekającym na niego zamówieniu. Restauracje Mr Hamburger rozpoczną wiosną 2015 roku sprzedaż lodów włoskich. Do tego grona w pierwszej połowie grudnia dołączy lokal w galerii Zielony Targ w Oleśnicy. (dw)
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Fabryka Pizzy zamieniła się we włoską restaurację, która serwuje różnorodne dania. Czy ten ruch się opłacał?
Franczyzodawca Cukrem i Solą oraz Cafe Słodziak poszerza ofertę w lokalach m. in. o croissanty z dubajską czekoladą. Ma też propozycję dla franczyzobiorców, którzy chcieliby zaoszczędzić na inwestycji.
Carat Kebab chce zmienić podejście Polaków do kebabu. Zachęca też franczyzobiorców do łączenia pod jednym dachem kilku marek gastronomicznych.
Paweł Marynowski z ZapieCKanek startuje z franczyzą. Czym zapiekanki jego marki wyróżniają się od konkurencji?
Joanna i Paweł Sobkowiakowie szukali biznesu, który będzie dodatkowym źródłem dochodu. Ważne dla nich było też to, żeby dało się go połączyć z prowadzeniem ich dotychczasowej firmy, a także wychowaniem małego dziecka. Na jaką franczyzę postawili?
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Kredigo otwiera więcej biur niż planował. Partnerzy, żeby zarobić, muszą nauczyć się dobrze weryfikować klientów.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Wiele osób wciąż myli franczyzę z franszyzą, która jest pojęciem z rynku ubezpieczeń. Niepoprawna jest również franczyzna czy też franszczyzna.
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Dwa gabinety pod szyldem Yasumi to za mało dla Aleksandry Michalskiej. Jakie ma plany na rozwój?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...