Sałatki i kanapki z piskiem opon

Restauracje 7th Street Bar&Grill serwujące dania kuchni amerykańskiej działają w pięciu miastach. Liczba ta zwiększy się po tym, jak właściciel konceptu zdecydował się rozwijać go także w mniejszym formacie pod nazwą Meat&Fit. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem stacjonarnego lokalu muszą liczyć się z wydatkiem w wysokości ok. 60 tys. zł, natomiast osoby zdecydowane na mobilny punkt gastronomiczny w postaci przyczepy czy też food trucka wydadzą na niego 98 tys. zł. Kwota obejmuje kompletną przyczepę gotową do pracy, wymagającą jedynie pierwszego zatowarowania wartego ok. 1,7 tys. zł.
W ofercie Meat & Fit by 7th Street znajduje się szeroki wybór sałatek, sandwiche z grillowaną wołowiną lub drobiem, a także ręcznie panierowane kawałki kurczaka. Wszystkie dania wykonywane są na miejscu. Dodatkowo w ofercie znajdują się napoje Coca Cola, które nie są ogólnie dostępne w Polsce, takie jak Coca Cola waniliowa czy Fanta winogronowa.
- Cały projekt stworzyliśmy tak, aby zainteresowany przedsiębiorca, przy możliwie najniższej kwocie inwestycji, otworzył w pełni funkcjonalny punkt gotowy do pracy. Zapewniają doradztwo w wyborze lokalizacji oraz przygotowanie projektu, a także odbiory urzędowe a następnie pełną logistykę, w tym dostawy produktów do lokali na terenie całego kraju. Jeszcze w tym roku uruchomimy dwa stacjonarne punkty, a już teraz mamy zamówienia na 3 mobilne punkty gastronomiczne w formie przyczep, które będą funkcjonowały w sezonie letnim 2015 - zapowiada Łukasz Błażejewski, menedżer ds. franczyzy 7th Street i Meat & Fit.
Franczyzodawca przekazuje partnerom gotowy foodtruck - pojazd oklejony logo firmy, wyposażony w niezbędny sprzęt gastronomiczny oraz z zainstalowaną kamerą. Obraz z kamery widoczny jest dla franczyzodawcy i franczyzobiorcy, który może obserwować ilu jest klientów oraz czy pracownicy rzetelnie wywiązują się zw swoich obowiązków.
- Planujemy stworzyć stanowiko pracy dla menedżera, który będzie odpowiadał za nasz udział w masowych imprezach organizowanych pod chmurką, takich jaki dni miasta i koncerty. Dzięki temu będziemy mogli przekazywać zlecenia partnerom. Poza tym franczyzobiorca będzie miał ułatwione zadanie, ponieważ centrala załatwi za nich wszelkie formalności związane z obecnością foodtrucka na imprezie - mówi Łukasz Błażejewski. (dw)

ZOBACZ W KATALOGU














































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Piotr Pożak, franczyzobiorca McDonald’s Polska, zdobył tytuł Top Franczyzobiorcy w kategorii „najszybszy wzrost w sieci”. Jak udaje mu się zarządzać czterema restauracjami?
Fit Cake eksploruje zagraniczne rynki. Marka weszła do Kanady i przygotowuje się do ekspansji w kolejnych krajach.
Franczyzodawca New York Pizza Department otworzył pierwszy lokal w Egipcie! Plany na dalszą ekspansję sieci na egipskim rynku są bardzo ambitne.
Restauracja Migavka wchodzi we franczyzę. Jaka jest specjalność marki i jej oferta dla licencjobiorców?
Berlin Döner Kebap otworzył nowy lokal franczyzowy, w centrum Zakopanego. Marka ma zaplanowane kolejne otwarcia aż do wiosny.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

W branży spożywczej dominują dziś duże sieci. Najbardziej znane marki znajdziecie na Targach Franczyza.
Gastronomia to jedna z najliczniej reprezentowanych we franczyzie branż. Dlatego na Targach Franczyza nie może zabraknąć konceptów gastronomicznych.
– Nie ma lepszego miejsca na zaprezentowanie swojej oferty franczyzowej niż Targi Franczyza – mówi Tomasz Maj ze Speed Queen.
Jump4U stawia na nowoczesne parki trampolin, które przyciągają dzieci, młodzież i dorosłych. Inwestorów kusi zwrot z inwestycji nawet w 2,5 roku i rosnący popyt na rozrywkę pod dachem.
Chcesz otworzyć własny biznes, ale nie wiesz, od czego zacząć? Sięgnij po nowy numer magazynu "Własny Biznes FRANCHISING", piszemy o najlepszych franczyzach 2025, nowych trendach i realnych doświadczeniach przedsiębiorców.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali