Specjalnością lokali Western Chicken jest kurczak w panierce. W sieci działa obecnie 15 restauracji.
Czwartek
26.05.2016
Western Chicken otwiera pierwszą restaurację z opcją drive-thru.
 

Specjalnością restauracji Western Chicken jest kurczak w panierce. W sieci działa obecnie 15 lokali.
– Pomysł na poszerzenie oferty o opcję drive-thru pojawił się niespodziewanie – mówi Paulina Pacholczyk, specjalista ds. marketingu w firmie Wojtex, będącej właścicielem sieci. – Na początku roku nawiązaliśmy współpracę z franczyzobiorcą zainteresowanym otwarciem franczyzy Western Chicken w Makowie Mazowieckim, gdzie ma nieruchomość dostosowaną do potrzeb gastronomii. Budynek mieści się przy drodze o dużym natężeniu ruchu i posiada okno podawcze. Postanowiliśmy wykorzystać sprzyjające warunki i ofertę restauracji skierować również do klientów mobilnych.

Franczyzodawca zapewnia, że warunki uruchomienia konceptu Western Chicken z opcją drive-thru – także te finansowe – są takie same, jak w przypadku otwarcia typowej restauracji marki. Powierzchnia lokalu musi wynosić co najmniej 40 m2, a na inwestycję trzeba mieć co najmniej 30 tys zł. Niezmienna jest również opłata franczyzowa, która wynosi 800 zł miesięcznie i jest niezależna od uzyskiwanych obrotów ze sprzedaży. Jedyną różnicą jest dodatkowe wbudowanie okienka podawczego.
 W przypadku restauracji w Makowie Mazowieckim trafiliśmy na lokal gotowy do urządzenia. Drobnych prac remontowych wymagał jedynie taras, na którym planowane jest utworzenie ogródka restauracyjnego ze stolikami – dodaje Paulina Pacholczyk. – Opcja drive-thru naszym zdaniem ma ogromny potencjał. Obecnie żyjemy w ciągłym biegu i dużo czasu spędzamy w samochodach. Jedzenie serwowane w restauracjach z okienkiem podawczym jest dużym udogodnieniem dla kierowców i cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród konsumentów.

Western Chicken w Makowie Mazowieckim ma zostać otwarty pod koniec czerwca.