Kurczak z okienka

Specjalnością restauracji Western Chicken jest kurczak w panierce. W sieci działa obecnie 15 lokali.
– Pomysł na poszerzenie oferty o opcję drive-thru pojawił się niespodziewanie – mówi Paulina Pacholczyk, specjalista ds. marketingu w firmie Wojtex, będącej właścicielem sieci. – Na początku roku nawiązaliśmy współpracę z franczyzobiorcą zainteresowanym otwarciem franczyzy Western Chicken w Makowie Mazowieckim, gdzie ma nieruchomość dostosowaną do potrzeb gastronomii. Budynek mieści się przy drodze o dużym natężeniu ruchu i posiada okno podawcze. Postanowiliśmy wykorzystać sprzyjające warunki i ofertę restauracji skierować również do klientów mobilnych.
Franczyzodawca zapewnia, że warunki uruchomienia konceptu Western Chicken z opcją drive-thru – także te finansowe – są takie same, jak w przypadku otwarcia typowej restauracji marki. Powierzchnia lokalu musi wynosić co najmniej 40 m2, a na inwestycję trzeba mieć co najmniej 30 tys zł. Niezmienna jest również opłata franczyzowa, która wynosi 800 zł miesięcznie i jest niezależna od uzyskiwanych obrotów ze sprzedaży. Jedyną różnicą jest dodatkowe wbudowanie okienka podawczego.
– W przypadku restauracji w Makowie Mazowieckim trafiliśmy na lokal gotowy do urządzenia. Drobnych prac remontowych wymagał jedynie taras, na którym planowane jest utworzenie ogródka restauracyjnego ze stolikami – dodaje Paulina Pacholczyk. – Opcja drive-thru naszym zdaniem ma ogromny potencjał. Obecnie żyjemy w ciągłym biegu i dużo czasu spędzamy w samochodach. Jedzenie serwowane w restauracjach z okienkiem podawczym jest dużym udogodnieniem dla kierowców i cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród konsumentów.
Western Chicken w Makowie Mazowieckim ma zostać otwarty pod koniec czerwca.
ZOBACZ W KATALOGU




























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
W trakcie wieloletniej stagnacji w obszarze stricte ofert franczyzowych na polskim rynku franczyzowym w segmencie gastronomicznym, postanowiliśmy dokładnie zrewidować naszą ofertę.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Sieć Xtreme Fitness Gyms rozwija nowy model ekspansji. Oprócz lokali komercyjnych interesują ją również grunty pod budowę własnych obiektów. Spółka pozyskała też nowego inwestora.
Emotka – sieć edukacyjna oferująca zajęcia dla dzieci – rozwija się w modelu franczyzowym i poszukuje nowych partnerów. Firma specjalizuje się w programach uczących dzieci radzenia sobie z emocjami i budowania relacji społecznych.
Agencja Wirtualna to koncept franczyzowy, który pozwala rozpocząć własną działalność w marketingu internetowym bez doświadczenia i dużych inwestycji.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali