gastronomia

gastronomia | 11.01.2024

Własna Pizza Hut

Spośród ponad 150 restauracji, jakie Pizza Hut ma w Polsce, 15 działa we franczyzie. Jak zostać franczyzobiorcą tej światowej marki?

gastronomia | 08.01.2024

Różne propozycje MaxiPizzy

MaxiPizza oferuje cztery programy franczyzowe, różniące się m.in. w zależności od wielkości rynku czy profilu kandydata na licencjobiorcę.

gastronomia | 06.01.2024

Przyszłość w konsolidacji

– Spodziewamy się, że będzie rosło znaczenie konsolidowania rynku wokół systemów franczyzowych – uważa Sylwester Cacek, prezes Sfinks Polska.

gastronomia | 23.12.2023

Doświadczony franczyzodawca

O tym jak zdominować rynek w 10 lat opowiada Krzysztof Olesiak, prezes firmy Sweet Gallery, do której należy Lodolandia & Kołacz na Okrągło, SiGelato i Bafra Kebab.

gastronomia | 22.12.2023

Przełomowy rok Cukrem i Solą

Dla konceptu Cukrem i Solą mijający rok był rokiem zmian, i to dość przełomowych.

gastronomia | 20.12.2023

McDonald's stawia na franczyzobiorców

– Nasza strategia na lata 2024-26 zakłada zwiększenie liczby otwieranych restauracji. Większość z nich będzie franczyzowa – mówi Marek Mikusek z McDonald’s Polska.

gastronomia | 18.12.2023

Kawa i nie tylko

Cafe Słodziak nie tylko rozbudował w tym roku sieć kawiarni, ale też poszerzył menu.

gastronomia | 14.12.2023

Biznes z bubble tea

Wojciech Strąkowski już za chwilę będzie prowadził sześć punktów Crazy Bubble. Co go przekonało do tej franczyzy?

gastronomia | 02.12.2023

Kawiarnie w sieci

– Kończymy rok z 18 lokalami. W 2024 roku planujemy powiększyć sieć o 15 nowych kawiarni – mówi Błażej Małoszuk z Cofix Polska.

gastronomia | 30.11.2023

Ile można osiągnąć przez 10 lat we franczyzie?

Wystarczyło 10 lat działalności na rynku, by Sweet Gallery otworzyła 800 punktów i zajęła w ten sposób 20 proc. rynku gastronomicznego w segmencie outdoor.

gastronomia | 24.11.2023

Subway na licencji

Subway chce przyspieszyć rozwój sieci w Polsce. Kto może zostać franczyzobiorcą tej międzynarodowej marki?

gastronomia | 13.11.2023

Zarabiamy na pączkach

Pączkownia Smak Sprzed Lat chce rozbudować sieć swoich punktów na całą Polskę. Dla franczyzobiorców ma też dodatkową opcję na sezon letni.

gastronomia | 09.11.2023

Lodziarnia na rowerze

Bike Cafe wchodzi w nowy segment gastronomii – rowerowe lodziarnie pod szyldem Bike Cafe Ice Cream już w przyszłym roku wyjadą na ulice.

gastronomia | 12.10.2023

Sprawdzone pomysły na biznes

Targi Franczyza tuż tuż. Wśród licznych wystawców, obecnych 19-21 października w Pałacu Kultury i Nauki, najliczniej reprezentowaną branżą – jak co rok – będzie gastronomia.

gastronomia | 10.10.2023

Przepis na kuchnię azjatycką

Mama Thai serwuje klientom kuchnię krajów Azji. Teraz chce podzielić się swoją licencją na biznes z franczyzobiorcami.

gastronomia | 07.10.2023

Nowa propozycja od Stavy

Stava proponuje nowy model współpracy – dla inwestorów, którzy wolą mniej angażować się w prowadzenie biznesu.

gastronomia | 29.09.2023

Kebab z niską inwestycją

Franczyzodawca AM AM Kebab zapewnia, że na start w tym biznesie nie potrzeba dużych pieniędzy. A ile można zarobić?

gastronomia | 27.09.2023

Pizza się nie przejadła

– Wszystkie rozmowy z potencjalnymi franczyzobiorcami opieramy m.in. na analizie rynkowej i potencjale sprzedażowym danego miejsca – mówi Rafał Piasecki z Da Grasso.

gastronomia | 24.09.2023

Franczyza blisko domu

Karol Nowosielski zupełnie przypadkiem trafił na koncept Bafra Kebab. Nie szukał nowej drogi zawodowej. O jego przyszłości zadecydował przypadek.

gastronomia | 18.09.2023

Apetyt na hot dogi

New York Hot Dog wchodzi w nowe lokalizacje i ma nowe pomysły na kolejny sezon.

1
3
4
5
następna  
ostatnia