gastronomia

gastronomia | 06.07.2023

Popyt na zdrowe słodkości

Fit Cake otworzył 10 lokali w ciągu miesiąca. Wchodzi też na nowe, zagraniczne rynki.

gastronomia | 30.06.2023

Otwieramy przyczepę z kebabem

Firma Sweet Gallery oferuje możliwość wynajmu przyczepy, bez obciążenia finansowego związanego z leasingiem czy zakupem. Wystarczy wkład w wysokości ok. 15 tys. zł.

gastronomia | 30.06.2023

Jak otworzyć restaurację McDonald’s?

Patrycja Niedźwiecki prowadzi z mężem już trzy restauracje pod złotymi łukami. Jak wygląda franczyza Maka „od kuchni”?

gastronomia | 29.06.2023

Kawiarnia na rowerze

Bike Café szuka franczyzobiorców nie tylko w aglomeracjach, ale też w nieco mniejszych miastach. Przy skorzystaniu z subskrypcji próg inwestycji można obniżyć praktycznie do zera.

gastronomia | 20.06.2023

Jak zostać prywatnym kucharzem?

Paweł Sitarz odkrył niszę w gastronomii i został pierwszym mobilnym kucharzem w Polsce. Ile zarabia i kto korzysta z jego usług?

gastronomia | 19.06.2023

Nowy kebab we franczyzie

Sulaiman Kebab proponuje franczyzobiorcom otwarcie food trucka z kebabem. Na inwestycję nie potrzeba dużo pieniędzy.

gastronomia | 16.06.2023

Biznes z Cofix

Paweł Kamiński właśnie planuje otwarcie trzeciej kawiarni na licencji Cofix. Co mu się podoba we współpracy z franczyzodawcą?

gastronomia | 12.06.2023

Otwieramy burgerownię

Franczyzodawca Krowa Mać Burgers zapewnia, że zapotrzebowanie na dobre burgery nie przemija. Jak otworzyć i z sukcesem prowadzić burgerownię?

gastronomia | 09.06.2023

Najlepszy od lat

Aleksander Szczepaniak był pierwszym franczyzobiorcą Biesiadowa. Do dziś prowadzi w Łodzi lokal tej marki.

gastronomia | 06.06.2023

Zarabiają, bo dowożą

Rozwożą klientom posiłki z restauracji albo zakupy ze sklepu. Zarządzają flotą kurierów. To jednak nie Glovo ani Pyszne.pl. To franczyzowa Stava.

gastronomia | 02.06.2023

Otwieramy restaurację gruzińską

W tym roku Chinkalnia otworzyła już trzy restauracje, kolejne są w przygotowaniu. Marce szczególnie zależy teraz na znalezieniu franczyzobiorców we wschodniej Polsce.

gastronomia | 31.05.2023

Otwieramy lodziarnię

Przepis na prowadzenie zyskownej lodziarni jest tak samo złożony, jak receptura lodów, które zachwycą smakiem. Franczyzodawca Lodolandii i SiGelato dzieli się nim ze swoimi franczyzobiorcami.

gastronomia | 30.05.2023

Co Polacy lubią jeść w restauracji?

Jurek Sobieniak, doświadczony restaurator, zdradza przepis na zyskowną knajpę.

gastronomia | 16.05.2023

Kawiarnia we franczyzie

– Każda z naszych kawiarni od pierwszego miesiąca przynosi zyski – zapewnia Kamil Woźniak, franczyzodawca Cafe Słodziak.

gastronomia | 13.05.2023

Sukces dzięki zespołowi

Dariusz Gardyjas został Top Franczyzobiorcą w kategorii „Najszybszy rozwój sieci”. Jaka była jego droga do sukcesu?

gastronomia | 08.05.2023

Przepis na kebab

Kebab Yum Yum to koncept stworzony z myślą zarówno o mniejszych miejscowościach, jak i dużych miastach. Ile trzeba zainwestować?

gastronomia | 28.04.2023

Nowy sezon, nowa oferta

Franczyzobiorcy lodziarni SiGelato od tego sezonu w ofercie będą mieć również kawę Costa Coffee. Wszystko dzięki współpracy, którą franczyzodawca nawiązał z doświadczonym producentem i dystrybutorem kawy.

gastronomia | 26.04.2023

Zapiekanki i lody z wyspy

Franczyzodawca Cukrem i Solą jest zadowolony z nowego formatu sprzedażowego, czyli wysp handlowych. Pierwsza już działa, marka myśli o kolejnych.

gastronomia | 24.04.2023

Cukiernia Sowa szuka franczyzobiorców

– Szukamy franczyzobiorców, którzy docelowo będą prowadzić co najmniej kilka lokali pod naszym szyldem – mówi Michał Sowa, członek zarządu Cukierni Sowa.

gastronomia | 17.04.2023

Dowozy stale rosną

– Postanowiliśmy szeroko udostępnić model multifranczyzy, który da franczyzobiorcom dużo większe możliwości skalowania biznesu – mówi Jarosław Chłopecki, kierownik rozwoju sieci Stava.

1
3
4
5
następna  
ostatnia