gastronomia

Gastronomia w zamknięciu
Czy gastronomia przetrwa kolejny lockdown? I jak długo on potrwa? Branża powołała sztab kryzysowy.

Stopiątka nie zwalnia tempa
Stopiątka nie zamknęła żadnego lokalu z powodu lockdownu, a teraz zwiększa sprzedaż i otwiera nowe punkty. Jest kilka elementów, które pomogły jej przetrwać kryzys.

Jak zostać franczyzobiorcą McDonald's
Jeden franczyzobiorca McDonald's prowadzi średnio 5,5 restauracji. Jak kupić licencję na biznes od światowego potentata franczyzowego?

Franczyza na topie
– Usługa, realizowana dla restauracji przez naszych franczyzobiorców jest przeciętnie o 20-25 proc. tańsza niż własny kurier – mówi Paweł Aksamit, prezes zarządu Stava.

Licencja z promocją
SO! COFFEE do końca roku ma promocję dla nowych franczyzobiorców. Przez sześć miesięcy będą mogli zaoszczędzić na opłatach franczyzowych.

Pub z piwem kraftowym
Franczyzodawca Jabeerwocky widzi puby pod tym szyldem w każdym dużym polskim mieście. Licencjobiorcom da wyłączność.

Makarun w wersji mobilnej
– W obecnych czasach zdecydowanie najbezpieczniejszą formą działalności są food trucki – uważa Marcin Szworak, współwłaściciel sieci Makarun Spaghetti and Salad.

Bracia we franczyzie
Kamil i Konrad Sobiczewscy prowadzą już cztery lokale pod szyldem Krowarzywa.

Bafra Kebab – biznes dla każdego
– Sieć Bafra Kebab, mimo pandemii, zanotowała wzrost sprzedaży o 20 proc. w stosunku do ubiegłego roku – twierdzi Krzysztof Olesiak, prezes Sweet Gallery, do której należy marka.

Bistro z burgerami
Marka Meet&Fit otworzyła drugi lokal w Poznaniu. Franczyzobiorców szuka w miastach liczących od 20 tys. mieszkańców.

Pizza w dowozie
Pizzeria nastawiona wyłącznie na kanał delivery to propozycja konceptu PizzeriaNocna.pl Czy to się opłaca?

Pub w meksykańskim stylu
Meksykański klimat i alkohole to wyróżnik shot barów pod szyldem Los Chupitos. Gdzie najlepiej otworzyć taki lokal?

Pączki po hiszpańsku
Hiszpańskie pączki churros to specjalność konceptu Churrożercy. Franczyzobiorca ma też jednak możliwość poszerzenia oferty o inne desery.

Gruby Benek coraz większy
Szyld Grubego Benka zawisł ostatnio w Gdańsku i Warszawie. W planach są otwarcia kolejnych pizzerii.

Biznes w promocji
Kotlet w Bułce ma promocję dla nowych franczyzobiorców. Można zaoszczędzić na starcie biznesu.

Pizzeria na licencji
Da Grasso nie rezygnuje z planów rozwoju sieci. Franczyzodawca otwiera pizzerie latem, ma też już plany na jesień.

Fit Cake: czas na lody bez cukru
Franczyzobiorcy Fit Cake mają nowe źródło przychodów – lody bez cukru, glutenu i laktozy.

Rośnie sprzedaż w Bafra Kebab
Bafra Kebab, sieć mobilnych punktów sprzedaży kebabów, odnotowuje wzrost sprzedaży i realizuje nowy kierunek rozwoju.

Lato dobre dla lodów
Autorskie Lody Piccolo nie narzekają na tegoroczny sezon. Dla swoich franczyzobiorców mają kilka możliwości współpracy.

Franczyzobiorca przejmuje pizzę
Papa John's ma pierwszego franczyzobiorcę w Polsce. Z doświadczeniem w gastronomii, ale nie na polskim rynku.
ZOBACZ W KATALOGU































































































