gastronomia

gastronomia | 14.01.2021

Własna lodziarnia we franczyzie

Franczyzodawca Lodów Bonano i Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy” zapowiada wprowadzenie w tym roku nowego formatu lodziarni.

gastronomia | 08.01.2021

Pizza wchłania pizzę

Domino's Pizza Poland przejmuje sieć pizzerii Dominium.

gastronomia | 05.01.2021

Obiad z automatu

Posiłki dostarczane do firm – na tym będą zarabiać franczyzobiorcy marki Zjedz. Nie muszą gotować, za to muszą zbudować bazę klientów.

gastronomia | 02.01.2021

Pizzeria w czasach pandemii

Jak pokonać wirusa, który niszczy restauracje? Wyjaśnia Marcin Ciesielski, prezes Mastergrupy, do której należy sieć pizzerii Stopiątka i Stopiątka Fabbrica.

gastronomia | 30.12.2020

Mała gastronomia z bubble tea

Żaden z partnerów i franczyzobiorców Crazy Bubble nie zamknął biznesu w pandemicznym roku. Co więcej – marka zaczęła rozwój zagraniczny.

gastronomia | 28.12.2020

Pizza w światowym wydaniu

Pizza Hut szuka franczyzobiorców, którzy docelowo chcieliby poprowadzić więcej niż jeden lokal. Ile trzeba zainwestować w międzynarodowy koncept?

gastronomia | 27.12.2020

Biznes, który daje czas na etat

Są biznesy, które z powodzeniem można łączyć z pracą na etacie. Dodatkowe źródło dochodów zabezpiecza budżet domowy i zwiększa bezpieczeństwo finansowe.

gastronomia | 24.12.2020

Wege na fali

Franczyzodawcy marki Falla nie tylko otwierają kolejne wegańskie restauracje. Uruchomili również nowy koncept.

gastronomia | 22.12.2020

Debiut w trudnych okolicznościach

Antoni Policht otworzył restaurację pomimo lockdownu gastronomii. Czy nie żałuje swojej decyzji?

gastronomia | 19.12.2020

Franczyza w startupie

Czy model biznesowy wymyślony w XIX wieku może działać w startupie? Franczyzowa firma Stava udowadnia, że tak.

gastronomia | 17.12.2020

Wyzwanie podjęte

Gdy Marika Migdal przejmowała swój pierwszy lokal Da Grasso, był on na skraju upadłości. Czy udało jej się wyprowadzić biznes na prostą?

gastronomia | 11.12.2020

Jeden lokal, dwa biznesy

New York Pizza Department kończy rok z mocnym przytupem. W samym grudniu ma cztery otwarcia, dodatkowo franczyzodawca uruchomił nowy koncept, który można połączyć z pizzerią.

gastronomia | 10.12.2020

Franczyza bez mięsa

Filip i Alicja Voigt mieli wątpliwości, gdy otwierali wegańską restaurację w stolicy. Czy żałują?

gastronomia | 07.12.2020

Rozwój na przekór pandemii

Pomimo trwającego ciągle lockdownu gastronomii marka SO! COFFEE otworzyła właśnie nową kawiarnię.

gastronomia | 05.12.2020

Licencja na kurczaka

Urszula Cieśla pracowała jako księgowa, gdy kolega zaproponował jej wspólne otwarcie lokalu gastronomicznego. Wybrali franczyzę Chilli Mili. Czy to była dobra decyzja?

gastronomia | 30.11.2020

Pizzeria według sprawdzonego przepisu

Stopiątka zwiększa sprzedaż i otwiera kolejne pizzerie. Realizuje też pomysł, który pozwoli franczyzobiorcom zarabiać więcej mimo lockdownu w gastronomii.

gastronomia | 26.11.2020

Start w trudnym momencie

Andrzej Stańczyk zainwestował w Bafra Kebab w środku toczącej się pandemii. Co przekonało franczyzobiorcę?

gastronomia | 18.11.2020

Jak otworzyć restaurację McDonald's

– Kandydaci na franczyzobiorców McDonald’s muszą być gotowi do zmiany miejsca zamieszkania – mówi Krzysztof Stępień z działu franczyzy McDonald's Polska.

gastronomia | 17.11.2020

Sukces, który nie przyszedł od razu

Ponad pięć lat temu Ewa Błędniak – jak sama mówi – porwała się z motyką na słońce i otworzyła pizzerię Biesiadowo. Jak potoczyły się losy jej biznesu?

gastronomia | 13.11.2020

Czy opłaca się otworzyć mobilny kebab?

Bafra Kebab to sieć punktów sprzedaży street food, należąca do firmy Sweet Gallery. Marka mimo pandemii zanotowała wzrost sprzedaży o 20 proc. w stosunku do ubiegłego roku.

1
3
4
5
następna  
ostatnia  

ZOBACZ W KATALOGU

Anjuna Ice Pops
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Biesiadowo
Bike Café
Bistro Krówka i Połówka
Bobby Burger
Bon Apetito
Bosko Lody Produkcji Własnej
Burgerownie, Pizzerie, Trattorie, Kawiarnie
Carte d’Or Cafe
Chilli Mili Crispy Chicken & Chill
Chinkalnia Restauracja Gruzińska
Churrożercy.pl
Ciacho bez cukru
Coffeeloffee
Comparello Bello
Crazy Bubble
Crazy Corn
Cudo Vegan Sushi
Cukrem i Solą
Da Grasso
Dobra Pączkarnia
Dolce Lato, Gelato...The Italian way
Domino’s Pizza
Donuterie
Drewno i Ogień
Easy Beer
Easy Wine
Erbil Doner Kebab
Express Pizza American Style
Falla
Falla Wrap
Felix Chicken
Fit&Food
Fit Cake
Fit Food Service - Catering Dietetyczny
Frentzza – Pizza & Friends
Gruby Benek
Jabeerwocky® Craft Beer
Japanos
Jenn’s Burger & More
Koku Sushi
Kotlet w Bułce
Kreweta Tempura Bar
Krowarzywa
Kurcze Pieczone
Little Caesars Pizza
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Marsjano
Los Chupitos
Lviv Handmade Chocolate
Makarun
McDonald’s
Meet & Fit – Slow Food
Meron
Mihiderka
Mini Melts
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mr Hamburger
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Olio
Panda Ramen
Papa John’s Pizza
Picburger
Pierogarnia Stary Młyn
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Piramid Pizza
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzerianocna.pl
Pizzeria Stopiątka
Pyszna Zupka
Setka Restauracja Polska
SiGelato
So! Coffee
Speedy Romano
Stava - niezawodne dowozy
Steiku Haoss
Stodola Kebap & Grill
Strefa Disco
Subway
Sushi Bistro
Sushi Royal
Sushi World
Telepizza
The William Wallace whisky bar & restaurant
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Western Chicken
Western Tortilla
ZajeBISTRO
Zdrowa Krowa
Zjedz