gastronomia

gastronomia | 06.11.2024

Franczyza z Kubą Wojewódzkim

Niewinni Czarodzieje TrzyZero to biznes gastronomiczny, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Teraz marka szuka franczyzobiorców.

gastronomia | 01.11.2024

Z korporacji do własnego biznesu

Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli o kolejnych.

gastronomia | 21.10.2024

Croissanty w roli głównej

– Nasza unikalność przyciąga klientów – mówi Orest Zahrodskyy, franchise manager Lviv Croissants.

gastronomia | 15.10.2024

Targi Franczyza: Apetyt na biznes

Jak zawsze branża gastronomiczna ma silną reprezentację na Targach Franczyza, które odbędą się 24-26 października w PKiN w Warszawie. Można będzie wybierać i wśród rodzimych, i wśród międzynarodowych konceptów.

gastronomia | 11.10.2024

Wendy's rekrutuje franczyzobiorców w Polsce

Wendy's, międzynarodowa sieć restauracji szybkiej obsługi z siedzibą w Stanach Zjednoczonych, ogłosiła niedawno plany ekspansji na kilka rynków europejskich, które obejmują także Polskę.

gastronomia | 06.10.2024

Biznes dla ludzi z pasją

Co drugi przedsiębiorca decydujący się na franczyzę Fit Cake wybiera tę markę jako swój pierwszy krok w biznesie. Dlaczego?

gastronomia | 30.09.2024

Biznes, który bije rekordy

Ile może zarobić franczyzobiorca, prowadząc jeden punkt Bafra Kebab?

gastronomia | 27.09.2024

Jak odnieść sukces w biznesie?

– To, że wchodzicie we franczyzę, nie jest gwarancją sukcesu. Gwarancją sukcesu jesteście wy – mówi Wojciech Goduński, twórca kanału Kopalnia Sukcesu.

gastronomia | 22.09.2024

Czekolada we franczyzie

– Nie podejmujemy współpracy z każdym zainteresowanym, musimy mieć poczucie dużego prawdopodobieństwa, że partner sobie poradzi – mówi Daniel Kucharski, prezes spółki Pijalnie Czekolady.

gastronomia | 15.09.2024

Azjatyckie combo

Otwierając kilka marek gastronomicznych pod jednym dachem można sporo zaoszczędzić na inwestycji. Taką możliwość daje franczyzodawca Sushi Kushi, Ramen Shop i Kiss Kimchi.

gastronomia | 05.08.2024

Jak otworzyć punkt z fast foodem?

Cukrem i Solą w lipcu otworzyło trzy nowe lokalizacje. Większość punktów marki działa w formacie przyczep gastronomicznych.

gastronomia | 03.08.2024

Wine bar we franczyzie

Czy na serwowaniu wina można zrobić biznes? Właściciele Subtilité Wine & Bar przekonują, że tak. Swoim sprawdzonym pomysłem na biznes postanowili podzielić z franczyzobiorcami.

gastronomia | 27.07.2024

Pączek w roli głównej

– Staramy się wybierać jak najlepsze lokalizacje, aby pączkarnie już od pierwszych dni funkcjonowania były rentowne – podkreśla Jacek Kloc, dyrektor ds. franczyzy Dobrej Pączkarni.

gastronomia | 22.07.2024

Nowa marka w segmencie street food

Good Chicken to nowa marka franczyzowa na polskim rynku z ofertą chrupiących kurczaków, skrzydełek, stripsów i nuggetsów.

gastronomia | 10.07.2024

Wendy's zmierza w stronę Polski

Marka Wendy’s zamierza otworzyć setki restauracji na nowych europejskich rynkach. Chce też wejść do Polski.

gastronomia | 04.07.2024

Restauracja z kuchnią gruzińską

Chinkalnia otworzyła w tym roku już trzy nowe restauracje. Z jaką inwestycją muszą się liczyć franczyzobiorcy marki?

gastronomia | 02.07.2024

Na lodach można zarobić

Przepis na prowadzenie zyskownej lodziarni jest tak samo złożony, jak receptura lodów. Franczyzodawca Lodolandia & Kołacz na Okrągło dzieli się nim ze swoimi franczyzobiorcami.

gastronomia | 25.06.2024

Kebab po polsku

Prosiak Polski Kebab&Fast Food szuka franczyzobiorców. Będą zarabiać na sprzedaży kebabów, ale według spolszczonej receptury.

gastronomia | 19.06.2024

Zarabiamy na pieczeniu tortów

Chcesz zarabiać na pieczeniu tortów? Dowiedz się, w jaki sposób zacząć, jak zdobywać klientów i skutecznie promować swoje wypieki. Obejrzyj film z Joanną Surowiec, właścicielką pracowni tortów Sweet SugArt, i przekuj swoją pasję w biznes.

gastronomia | 18.06.2024

Franczyza z solidnym wsparciem

Magdalena Przybylska prowadzi trzy lokale Ministerstwa Śledzia i Wódki. Chyba więc najlepiej wie, dlaczego warto wejść we franczyzę tej marki.

1
2
4
5
następna  
ostatnia