gastronomia

gastronomia | 17.09.2023

Biznes dobrze policzony

– Pomożemy franczyzobiorcom optymalizować koszty działalności, aby mogli rozwijać swoje biznesy – zapowiada Robert Kuc, CEO Zdrowa Krowa.

gastronomia | 11.09.2023

Nowa marka pizzerii we franczyzie

Salsiccia ma już trzy lokale własne w Warszawie. Teraz startuje z franczyzą.

gastronomia | 05.09.2023

Biznes ze smakiem

We franczyzowe pizzerie Da Grasso zainwestowało prawie 200 franczyzobiorców i norweski koncern Orkla. Co zobaczyli w tym biznesie? Rozmawiamy z Magdaleną Piróg, prezes zarządu sieci Da Grasso.

gastronomia | 30.08.2023

Biznes blisko domu

Wystarczy 15 tys. zł wkładu własnego, aby otworzyć biznes pod marką Bafra Kebab. Punkt z kebabem można otworzyć nawet w miejscowości liczącej 5 tys. mieszkańców, gdzie jest mała konkurencja. Kto może zostać franczyzobiorcą marki?

gastronomia | 28.08.2023

Japońskie combo

W niecałe dwa lata Marcin Winkel otworzył cztery lokale Sushi Kushi i Ramen Shop.

gastronomia | 22.08.2023

Burgery od Sfinksa

Ofertę The Burgers można dołączyć do już działającej restauracji lub uruchomić pod tą marką samodzielny lokal.

gastronomia | 21.08.2023

Nowy kebab we franczyzie

Carat Kebab to nowa marka franczyzowa w segmencie kebabowni. Czym chce się wyróżnić na rynku?

gastronomia | 20.08.2023

Ramen zachwycił Polaków

Japoński rosół robi furorę na rynku, a co za tym idzie, przybywa też restauracji serwujących ramen. Czy jest jeszcze miejsce na kolejne?

gastronomia | 11.08.2023

Dobrze wybrać franczyzę

Oles Lozghachov bardzo starannie podszedł do wyboru franczyzodawcy. Czym uwiódł go koncept Cukrem i Solą?

gastronomia | 29.07.2023

Biznes, który kusi

Adrian Ćwik to przykład przedsiębiorcy, który stawia czoła przeciwnościom i konsekwentnie dąży do celu. Na własnej skórze przekonał się, że franczyza to najbezpieczniejsza forma własnej działalności.

gastronomia | 06.07.2023

Popyt na zdrowe słodkości

Fit Cake otworzył 10 lokali w ciągu miesiąca. Wchodzi też na nowe, zagraniczne rynki.

gastronomia | 30.06.2023

Otwieramy przyczepę z kebabem

Firma Sweet Gallery oferuje możliwość wynajmu przyczepy, bez obciążenia finansowego związanego z leasingiem czy zakupem. Wystarczy wkład w wysokości ok. 15 tys. zł.

gastronomia | 30.06.2023

Jak otworzyć restaurację McDonald’s?

Patrycja Niedźwiecki prowadzi z mężem już trzy restauracje pod złotymi łukami. Jak wygląda franczyza Maka „od kuchni”?

gastronomia | 29.06.2023

Kawiarnia na rowerze

Bike Café szuka franczyzobiorców nie tylko w aglomeracjach, ale też w nieco mniejszych miastach. Przy skorzystaniu z subskrypcji próg inwestycji można obniżyć praktycznie do zera.

gastronomia | 20.06.2023

Jak zostać prywatnym kucharzem?

Paweł Sitarz odkrył niszę w gastronomii i został pierwszym mobilnym kucharzem w Polsce. Ile zarabia i kto korzysta z jego usług?

gastronomia | 19.06.2023

Nowy kebab we franczyzie

Sulaiman Kebab proponuje franczyzobiorcom otwarcie food trucka z kebabem. Na inwestycję nie potrzeba dużo pieniędzy.

gastronomia | 16.06.2023

Biznes z Cofix

Paweł Kamiński właśnie planuje otwarcie trzeciej kawiarni na licencji Cofix. Co mu się podoba we współpracy z franczyzodawcą?

gastronomia | 12.06.2023

Otwieramy burgerownię

Franczyzodawca Krowa Mać Burgers zapewnia, że zapotrzebowanie na dobre burgery nie przemija. Jak otworzyć i z sukcesem prowadzić burgerownię?

gastronomia | 09.06.2023

Najlepszy od lat

Aleksander Szczepaniak był pierwszym franczyzobiorcą Biesiadowa. Do dziś prowadzi w Łodzi lokal tej marki.

gastronomia | 06.06.2023

Zarabiają, bo dowożą

Rozwożą klientom posiłki z restauracji albo zakupy ze sklepu. Zarządzają flotą kurierów. To jednak nie Glovo ani Pyszne.pl. To franczyzowa Stava.

1
2
4
5
następna  
ostatnia