Gotowe do pracy / Przyczepy NYHD są wyposażone m.in. w sprzęt do przygotowywania burgerów, hot-dogów, kiełbasek z grilla, frytek, tortilli.
Czwartek
09.05.2019
Koncept New York Hot Dog wprowadza do oferty nowy format franczyzowy, czyli przyczepy gastronomiczne. Będzie je można kupić albo wynająć.
 

Gastronomiczny koncept New York Hot Dog powstał w 2006 roku. Obecnie sieć liczy ponad 40 punktów. Podstawą ich menu są oczywiście hot-dogi, serwowane w różnych rodzajach. Do tej pory franczyzodawca oferował licencjobiorcom dwa modele współpracy: możliwość otwierania lokali stacjonarnych lub wysp handlowych. Teraz wprowadza trzeci, mobilny, czyli przyczepy gastronomiczne.
– Wiele osób pyta nas o możliwość prowadzenia naszych punktów sezonowo, np. tylko w wakacje – mówi Damian Gosławski, kierownik działu rozwoju New York Hot Dog. – Jednocześnie mają do tego sezonowego biznesu poważne podejście, czyli chcą wypożyczyć profesjonalny sprzęt, przejść przeszkolenie w sprawdzonej firmie. Z drugiej strony my też widzimy, że rośnie zapotrzebowanie na street food, bo ludzie szukają czegoś dobrego do zjedzenia podczas spacerów, w parkach, przy basenach, w różnych strefach rekreacyjnych.

NYHD przygotował więc przyczepy, które będzie można wypożyczyć na krótki termin, minimum trzymiesięczny. Koszt najmu to 5 tys. zł netto miesięcznie w wakacje i 3 tys. zł poza sezonem. Ale najem to nie jedyna możliwość. Przyczepę będzie można też kupić, za 100 tys. zł netto. Punkty są gotowe do pracy, wyposażone m.in. w sprzęt do przygotowywania burgerów, hot-dogów, kiełbasek z grilla, frytek, tortilli. Raz w tygodniu franczyzodawca będzie dostarczać do placówek wszystkie produkty, potrzebne do przygotowywania dań. W przyczepach jest też strefa magazynowa, lodówki, zamrażarki. Posiadają także zamknięty obieg wody, potrzebują tylko dostępu do prądu.
– Chcemy, aby wokół przyczep powstawały strefy stolikowe, z leżakami, masztami z naszym logo, z miejscem nie tylko dla dorosłych, ale też z kącikiem zabaw dla dzieci – dodaje Damian Gosławski. – To może być punkt działający zarówno sezonowo, jak i całorocznie. Na jesień i zimę całość będzie można zadaszyć specjalnym namiotem, podłączyć ogrzewanie. Pod działalność całoroczną rekomendujemy lokalizacje przy galeriach handlowych, które generują ciągły ruch klientów. Mamy podpisane umowy z sieciami handlowymi w tym zakresie. Choć jesteśmy też otwarci na inne miejsca, np. przy basenach, lodowiskach, parkach rozrywki.
Franczyzodawca dostarcza gotowe, świeżo wyprodukowane przyczepy do wybranej lokalizacji. Organizuje też szkolenia, u siebie w centrali oraz na miejscu u franczyzobiorcy. Jeśli partner decyduje się tylko na wynajem krótkoterminowy, po sezonie licencjodawca zabiera przyczepę. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 5 proc. od obrotu.

Jednocześnie cały czas można otwierać też lokale stacjonarne oraz wyspy handlowe. Inwestycja w wyspę o powierzchni 6 m2 to koszt rzędu 50 tys. zł netto. Jednorazowa opłata wstępna wynosi 10 tys. zł. Na lokal wielkości 20 m2 należy przeznaczyć ok. 100 tys. zł, dodatkowo opłata wstępna to 20 tys. zł.


Damian Gosławski, kierownik działu rozwoju New York Hot Dog / Chcemy, aby wokół przyczep powstawały strefy stolikowe, z leżakami, masztami z naszym logo, z miejscem nie tylko dla dorosłych, ale też z kącikiem zabaw dla dzieci.

POPULARNE NA FORUM

Meet & Fit Slow Food

O to bardzo ciekawa informacja, chętnie dołączę się do pozwu bo tez zostałem generalnie oszukany przez M&F. Proszę o więcej szczegółów.

8 wypowiedzi
ostatnia 29.05.2020
Bezpłatny system do zamawiania jedzenia przez stronę www

Szukasz systemu zamówień i rezerwacji stolików bez żadnych opłat ? Masz dosyć wysokich prowizji i abonamentu ? Uruchom system zamówień online Smart Gastro i nie płać...

1 wypowiedzi
ostatnia 27.05.2020
Western Tortilla lub Western Chicken

No właśnie też to zauważyłem że coś jest nie tak z tą opinią o chicken king. Ciężko się coś ostatnio dowiedzieć konkretnego. Ale zaciągnąłem języka już u...

4 wypowiedzi
ostatnia 27.05.2020
Bobby Burger

Przestrzegam przed tą pseudo firmą o nazwie bobby burger . Wyglada to tak : franczyzobiorca który robi wszystko uczciwie oraz się stara aby wszystko na audytach wychodziła...

12 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2020
Co sądzicie o Chicken King ?

ciezkie czasy

2 wypowiedzi
ostatnia 23.05.2020
Western Tortilla lub Western Chicken

Karolinaaaaa 15.05.2020 piszesz tutaj komentarz pod Western Chicken że współpracujesz z Chicken King, a 18.05.20 zakładasz nowy wątek na temat Chicken King, w którym...

4 wypowiedzi
ostatnia 22.05.2020
Spaghetti po nowemu

Zdecydowanie odradzam, nieporozumienie. Mogę podzielić się szczegółami z zainteresowanymi

2 wypowiedzi
ostatnia 19.05.2020
Co sądzicie o Chicken King ?

Zastanawiam się nad otwarciem fast food-u. Ostatnio wpadłem na tę właśnie firmę. Czy ktoś ma z nimi doświadczenie ?

2 wypowiedzi
ostatnia 18.05.2020