Pizzerie w nowych lokalizacjach

Format do wyboru / Marka New York Pizza Department proponuje franczyzobiorcom cztery formaty lokali.
Środa
21.08.2019
New York Pizza Department właśnie otwiera pierwszy lokal w galerii handlowej. W planach na ten rok ma jeszcze kolejne osiem pizzerii.
 

Wasilków, Łódź i Legnica – w tych miastach w ciągu ostatnich trzech miesięcy otwarte zostały nowe pizzerie marki New York Pizza Department. Największa, bo aż 200-metrowa, powstała w Legnicy. 
– Sporą część, bo aż 60 metrów, zajmuje profesjonalny plac zabaw, m.in. z basenami kulkowymi, zjeżdżalniami – mówi Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department. – Jest też monitorowany, dzięki czemu rodzice mogą spokojnie siedzieć przy stolikach i obserwować dzieci na obrazach z kamer.
Marka ma teraz bardzo intensywny okres. Właśnie otwiera (22 sierpnia) swój pierwszy lokal w galerii handlowej, także we franczyzie. Pizzeria powstaje w food courcie Galerii Tęcza w Kaliszu. 
– Znaleźliśmy lokal przystosowany już do potrzeb gastronomii, ze wszystkimi przyłączami i instalacjami, co pozwoliło zminimalizować koszty inwestycji – dodaje Tomasz Jench.
Na ten rok franczyzodawca ma jeszcze dużo planów. Podpisał umowy na kolejne osiem lokali: w Łodzi, w Warszawie, Gdańsku, Krakowie, Krotoszynie, Gorzowie Wielkopolskim, Szczecinie i Sopocie. 
– Zakładamy, że wszystkie otwarcie uda się zrealizować w tym roku – informuje Tomasz Jench. – Dzięki temu mocno przekroczymy liczbę 30 lokali.

Marka proponuje franczyzobiorcom cztery formaty lokali. Pierwszy z nich to tradycyjna pizzeria z konsumpcją na miejscu i dowozami do klienta. Drugi format – express – to lokal bez konsumpcji na miejscu, realizujący zamówienia w dowozie lub z odbiorem własnym. Trzecia opcja, New York Pizza Department by Night, jest przeznaczona dla franczyzobiorców, którzy prowadzą już któryś z poprzednich konceptów. Mogą otworzyć dodatkowy biznes w postaci lokalu czynnego też w nocy, realizującego zamówienia w dowozie. Minimalna kwota inwestycji to 35 tys. zł w przypadku formuły NYPD Express i 55 tys. zł dla lokalu z salą konsumpcyjną. Ostatni z formatów, NYPD Express mini, jest natomiast propozycją ze znacznie obniżoną kwotą inwestycji. To lokal, który może rosnąć wraz ze wzrostem obrotów, dzięki zastosowaniu modułowych pieców do pizzy. Na początek wystarczy kupić jedną komorę, a gdy biznes się rozwinie, dołączać kolejne. Podobnie sukcesywnie można rozbudowywać np. stanowisko pracy pizzera. Szacowana przez licencjodawcę minimalna kwota inwestycji to 25 tys. zł netto.
W każdym z formatów opłata wstępna wynosi 5 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa w trzech pierwszych formatach to 1 tys. zł, a w wersji Express Mini 800 zł.
Franczyzodawca pomaga w wyborze lokalizacji, wspiera też licencjobiorców na etapie projektowania budynku i wystroju wnętrza, pomaga uzyskać certyfikaty i pozwolenia od sanepidu. Przekazuje wszystkie receptury na dania i wynegocjowane warunki współpracy z takimi portalami, jak Pyszne.pl i Pizzaportal.pl. Organizuje też dla licencjodawców trzydniowe szkolenie w centrali NYPD i prawie tygodniowy kurs na miejscu, w nowym lokalu, dla jego personelu.


Przepis na pizzę / New York Pizza Department przekazuje franczyzobiorcom wszystkie receptury dań i wynegocjowane warunki współpracy z takimi portalami, jak Pyszne.pl i Pizzaportal.pl.

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022