Bistro z burgerami
Meet & Fit – Slow Food to sieć punktów gastronomicznych typu bistro. W ich menu znajdują się burgery z grillowaną wołowiną, drobiowe oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno. Obecnie sieć liczy 13 lokali. Najnowszy został otwarty w Poznaniu.
To drugi lokal marki w tym mieście.
– W Poznaniu z marką Meet & Fit jesteśmy obecni już od 2014 roku na poznańskim Szczepankowie. Teraz przyszedł czas na centrum miasta – mówi Łukasz Błażejewski, franczyzodawca Meet&Fit.
Lokal ma powierzchnię 55 m2 i może pomieścić jednorazowo 20 osób. Przynależy też do niego strefa dedykowana pod ogródki letnie, wyznaczona przez urząd miasta, gdzie celowo zrezygnowano z części miejsc parkingowych, aby wspomóc rozwój gastronomii w tej części miasta.
Wydatki na starcie
Franczyzodawca Meet&Fit szuka franczyzobiorców w miastach liczących od 20 tys. mieszkańców. Przedsiębiorcy zainteresowani otwarciem bistro Meet & Fit – Slow Food muszą liczyć się z inwestycją około 60-100 tys. zł netto, w zależności od stanu technicznego lokalu. W tej kwocie ujęty jest już sprzęt, który można wziąć np. w leasing lub na kredyt, co obniży wydatki inwestycyjne. Jednorazowa opłata wstępna wynosi 3 tys. zł netto. Miesięczna opłata franczyzowa liczona jest w procentach od obrotu netto.
Franczyzobiorca potrzebuje lokalu w centrum miasta, na dużym osiedlu albo w galerii handlowej. Minimalna powierzchnia to 50 m2, a najlepiej 70-80 m2 (w strefie food court 35-45 m2). Franczyzodawca pomaga w wyborze lokalizacji, koordynuje przygotowanie projektu technologicznego, oferuje wsparcie w czasie remontu i adaptacji.
– Wspólnie z licencjobiorcą otwieramy lokal i pomagamy w pierwszych dniach działalności – dodaje Łukasz Błażejewski. – W bieżącym funkcjonowaniu wspiera naszych partnerów przypisany im opiekun.
WIZYTÓWKA MEET & FIT
Sieć lokali typu bistro.
- 13 placówek
- inwestycja 60-100 tys. zł
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
– Przy rzemieślniczej produkcji nie da się konkurować cenowo z lodami przemysłowymi. Jednak jakość przyciąga, nawet jeśli cena jest wyższa – mówi Dariusz Stykowski, współwłaściciel Autorskich Lodów Piccolo.
Tommy Żelazny, franczyzobiorca Stopiątki pokazuje, że czasem aby odnaleźć swoje miejsce, trzeba wrócić do korzeni.
Od 300 do nawet 1,5 tys. sztuk – tyle pączków dziennie sprzedaje się w punktach Dobrej Pączkarni. Czy w takim razie pączki to opłacalny biznes?
McDonald’s w Polsce to 550 restauracji, które w ponad 90 proc. są prowadzone przez lokalnych przedsiębiorców.
Felix Chicken nastawia się na mocną ekspansję. Franczyzobiorcom proponuje kilka formatów lokali.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Balijski masaż, ręcznie robiona biżuteria, a może decluttering – Polacy nie oszczędzają na wygodzie. Na jakich produktach i usługach premium można dzisiaj zarobić?
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie! Cena rocznej subskrybcji to 59 zł – oszczędzasz czas i 61 zł. Nowe wydanie wyślemy co miesiąc pocztą na wskazany adres, a przesyłka nic Cię nie będzie kosztować.
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Planujesz zostać franczyzodawcą i chcesz rozwinąć sieć, ale nie wiesz jak? Eksperci od franczyzy podpowiedzą, jak to zrobić.
Gastronomia, bankowość, usługi? Sprawdzamy, jakie branże i koncepty franczyzowe dobrze radzą sobie na rynku i jaki pomysł na biznes najprawdopodobniej sprawdzi się w 2024 roku.
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali