Mobilna pizzeria
Pod szyldem Hej Pizza działają mobilne punkty, sprzedające pizzę tylko w dostawie lub na miejscu z okienka Marka ma obecnie sześć przyczep, zlokalizowanych w Krakowie i okolicach oraz w Wieluniu, a jeszcze do końca tego roku chce uruchomić kolejne.
– Gastronomia przechodzi trudny okres. Ale my bronimy się jakością produktu – podkreśla Krzysztof Borowiec, franczyzodawca Hej Pizza. – Staramy się też utrzymywać ceny na stałym poziomie. Nie odczuliśmy spadków obrotów.
Sposób na pizzę
Kandydaci na franczyzobiorców Hej Pizza nie muszą mieć doświadczenia w gastronomii.
– To biznes dla każdego i dobry na trudne czasy – zapewnia Krzysztof Borowiec. – Dziś ludzie często szukają drugiej nogi biznesowej. A pizza to najpopularniejsze danie, idealne w dostawie.
Franczyzodawca rekomenduje swój koncept zarówno dla dużych, jak i mniejszych miast. Jeśli chodzi o lokalizację, ważny jest dostęp do parkingu – zarówno dla klientów odbierających zamówienia osobiście, jak i dla kierowcy rozwożącego pizzę.
– Nie jesteśmy tak bardzo zależni od ruchu pieszego, jak lody czy kebab, które opierają się na konsumpcji na miejscu. Ważna jest natomiast bliskość miejsc zamieszkania, czyli np. lokalizacje w pobliżu dużych osiedli – dodaje Krzysztof Borowiec.
Franczyzobiorca otrzymuje przyczepę gotową do pracy. Licencjodawca zapewnia, że od momentu podpisania umowy jest w stanie dostarczyć food trucka w ciągu 3-4 tygodni. Cena przyczepy to 69,9 tys. zł netto. Można skorzystać z leasingu. Aby ustawić przyczepę, wystarczy 15 m2 powierzchni, potrzebny jest też dostęp do prądu. Jeśli franczyzobiorca chce, obok przyczepy może ustawić niewielki ogródek sezonowy.
– Nasza pizza opiera się na nowatorskich rozwiązaniach, dzięki którym jest łatwa i szybka w przygotowaniu – podkreśla franczyzodawca Hej Pizza. – Ciasto jest przygotowywane centralnie, ze składników importowanych z Włoch i według receptury, gwarantującej zupełnie inne doznania smakowe niż w większości pizzerii. Oprócz gotowych, najwyższej jakości (i niemrożonych!) spodów do pizzy, franczyzobiorcy zaopatrują się także w centrali w ser, włoskie wędliny i sos pomidorowy.
Pilnować jakości
Franczyzodawca Hej Pizza radzi, aby licencjobiorcy mieli własnego dostawcę, dowożącego zamówienia do klientów.
– Oczywiście można korzystać z usług firm zewnętrznych, ale własny dostawca daje większą możliwość kontrolowania jakości usługi oraz bezpośredni kontakt z klientem – mówi Krzysztof Borowiec.
A dbałość o dobre relacje z klientami, to – zdaniem właściciela marki – jeden z kluczy do sukcesu w biznesie.
– Trzeba o nich dbać, interesować się czy są zadowoleni z produktu i obsługi – radzi Krzysztof Borowiec. – Jeśli widzimy, że np. stały klient przestał nagle składać zamówienia, warto zadzwonić, zapytać co się stało. Zalecamy też, aby przynajmniej przez pierwsze tygodnie jak najczęściej osobiście doglądać biznesu. W tym okresie wypracowuje się jakość, zarówno produktu, jak i dostaw, buduje się bazę klientów. Co ważne, pizza daje szerokie możliwości dostosowywania się ze smakami do danego rynku. I jest to produkt wysoko marżowy
Franczyzodawca nie pobiera opłaty wstępnej ani opłaty franczyzowej.
WIZYTÓWKA HEJ PIZZA
Mobilne pizzerie.
- cena przyczepy: 69,9 tys. zł
- wymagana powierzchnia pod przyczepę : 15 m2
- opłata franczyzowa: 0 zł

ZOBACZ W KATALOGU




























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
W trakcie wieloletniej stagnacji w obszarze stricte ofert franczyzowych na polskim rynku franczyzowym w segmencie gastronomicznym, postanowiliśmy dokładnie zrewidować naszą ofertę.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Sieć Xtreme Fitness Gyms rozwija nowy model ekspansji. Oprócz lokali komercyjnych interesują ją również grunty pod budowę własnych obiektów. Spółka pozyskała też nowego inwestora.
Emotka – sieć edukacyjna oferująca zajęcia dla dzieci – rozwija się w modelu franczyzowym i poszukuje nowych partnerów. Firma specjalizuje się w programach uczących dzieci radzenia sobie z emocjami i budowania relacji społecznych.
Agencja Wirtualna to koncept franczyzowy, który pozwala rozpocząć własną działalność w marketingu internetowym bez doświadczenia i dużych inwestycji.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali