Punkt małej gastronomii

Różne formaty / Cukrem i Solą otwiera punkty m.in. w. formacie wysp gastronomicznych.
Środa
18.06.2025
Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
 

Sieć Cukrem i Solą powiększyła się ostatnio o nową lokalizację w Toruniu, otwartą przez franczyzobiorcę. Food truck stoi obok boiska sportowego i odkrytego basenu.

– Promowaliśmy otwarcie w social mediach i przyniosło to niesamowity efekt – mówi Kamil Woźniak, franczyzodawca Cukrem i Solą. – Ruch od samego początku był tak duży, że trudno było nadążać z obsługą. Założenia, jakie miał franczyzobiorca co do wysokości obrotów zostały przekroczone dwu-, a nawet trzykrotnie. 

Zakup lub najem

Obecnie Cukrem i Solą ma 12 lokalizacji. W planach jest kolejne otwarcie, tym razem punktu własnego, w Płocku.

– Dopinamy właśnie umowę najmu w tamtejszym aquaparku – zdradza Kamil Woźniak. – Będzie to wyspa gastronomiczna. Oprócz oferty Cukrem i Solą będzie na niej dostępne też menu drugiego naszego brandu, czyli Cafe Słodziak. 

Pod szyldem Cukrem i Solą można otworzyć przyczepę gastronomiczną, wyspę lub lokal stacjonarny. Cena przyczepy zaczyna się od 107 tys. zł netto.

– W tej cenie mówimy o przyczepie używanej, ale w pełni przystosowanej do pracy, wyposażonej i obrandowanej – podkreśla Kamil Woźniak.

Jest też możliwość wynajmu przyczepy. Jeżeli zdecydujemy się na roczny najem, miesięczna opłata będzie wynosić 2,5 tys. zł netto. Przy krótszych okresach cena najmu jest nieco wyższa.

– Jeżeli franczyzobiorca wynajmujący przyczepę dojdzie do wniosku, że jednak chciałby ją kupić, może zrobić to w każdej chwili. Połowa dotychczas poniesionych przez niego opłat za wynajem zostanie wliczona na poczet kupna – wyjaśnia franczyzodawca. 

Hit z TikToka

Cukrem i Solą to koncept z fast foodowym jedzeniem. W menu są m.in. grilowane kanapki, zakręcone ziemniaki i przede wszystkim różne rodzaje zapiekanek, w tym anakonda, czyli najdłuższa zapiekanka w Polsce.

– A teraz wprowadziliśmy najdłuższe frytki w Polsce, 30-centymetrowe – dodaje Kamil Woźniak. – Produkt miał rewelacyjny odbiór w social mediach. Na TikToku jedna rolka osiągnęła prawie dwa miliony wyświetleń. Frytki serwujemy z różnymi smakowymi posypkami, np. bekonową, o smaku pizzy czy kurczaka. 

W przypadku przyczepy jednorazowa opłata za przystąpienie do sieci wynosi 2 tys. zł, a opłata miesięczna to 500 zł netto plus 1 proc. od obrotu. Natomiast dla wyspy lub lokalu stacjonarnego opłata wstępna to 10 tys. zł, a miesięczne 800 zł netto plus 2,5 proc. od obrotu. 

 

WIZYTÓWKA CUKREM I SOLĄ

Sieć punktów z fast foodem. Marka prowadzi sprzedaż gastronomiczną od 2017 roku. Punkt gastronomiczny można potraktować jako jedyne źródło zarobku lub połączyć z innym biznesem. 

Wsparcie dla franczyzobiorcy: znalezienie odpowiedniej lokalizacji; projekt technologiczny; marketing; know-how jak prowadzić punkt i dobrze zarobić; pomoc przy otwarciu i uruchomieniu punktu; szkolenia dla franczyzobiorcy i pracowników; stałe wsparcie; kompleksowo wyposażona przyczepa; księga przepisów.

  • inwestycja w przyczepę od 107 tys. zł netto
  • opłata wstępna od 2 tys. zł 
  • opłata miesięczna – stała kwota plus procent od obrotu

Menu na szybko / W menu Cukrem i solą są m.in. zapiekanki, grillowane kanapki, zakręcone ziemniaki.

POPULARNE NA FORUM

Biznes, który bije rekordy

Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.

1 wypowiedzi
ostatnia 15.10.2024
Biesiadowo

Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50

1 wypowiedzi
ostatnia 29.01.2024
Kawiarnie Cafe Nescafe

Nie chciałabym tej franczyzy

6 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
McDonalds opinie o franczyzie

Ja bym pomyślała o tej franczyzie

3 wypowiedzi
ostatnia 29.04.2023
Doświadczenia z Bafra Kebab

Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...

1 wypowiedzi
ostatnia 25.04.2023
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż

Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...

1 wypowiedzi
ostatnia 06.03.2023
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines

Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...

1 wypowiedzi
ostatnia 02.02.2023
Ile kosztuje McDonald's?

Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali

1 wypowiedzi
ostatnia 24.12.2022